Sauvolainen Pocadel Oy siirtyi norjalaisomistukseen

0
Meriteollisuudessa toimiva sauvolainen Pocadel Oy siirtyi norjalaisomistukseen. Kuva: TS-arkisto/Riitta Salmi

Norjalainen IMS Group AS on ostanut sauvolaisen Pocadel Oy:n koko osakekannan.

Pocadel Oy valmistaa laivoissa ja offshore-kohteissa käytettäviä vaativia lasipalo-ovia ja -seiniä. Yritys on 25 vuoden aikana kasvanut kansainväliseksi markkinajohtajaksi etenkin risteilijöissä käytettävien B- ja A-luokan palolasirakenteiden toimituksissa.

Pocadelin tuotteista noin 80 prosenttia menee suoraan vientiin. Tärkeimmät vientimaat ovat Italia, Ranska ja Saksa. Yrityksellä on tuotantotilat Varsinais-Suomessa Sauvossa ja suunnittelukonttori Turussa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme yritykselle näin hyvän jatkajan, toteaa Pocadelin osakas ja hallituksen tähänastinen puheenjohtaja Maria Perrakoski tiedotteessa.

Perrakosken mukaan yrityksen omistajat ovat eläkeiässä eikä lähipiiristä löytynyt osaavia jatkajia.

– Myynti oikealle ostajalle oli loistava tilaisuus taata yrityksen kasvu ja kannattava toiminta myös tulevaisuudessa, Perrakoski sanoo.

IMS Group on norjalainen konserni, joka keskittyy johtaviin teknologisiin ratkaisuihin offshore- ja laivamarkkinoille. Konsernin sisällä valmistetaan myös erilaisia erikoisovia laivateollisuudelle. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Etelä-Norjassa.

IMS Groupilla on toimintoja Norjassa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Singaporessa, Vietnamissa ja Kiinassa sekä agentteja ympäri maailmaa.

IMS Group aikoo säilyttää Pocadelin toiminnan entisellään Sauvossa.