Someron kiertoliittymästä yleisölle oma tilaisuus – ympäristölautakunta siirsi kaavan käsittelyn joulukuulle

0
Kiertoliittymän rakentaminen Someron pääkadun Joensuuntien ja kantatie 52:n risteykseen alkaa aikaisintaan vuonna 2024. Liittymän avulla halutaan parantaa liikenneturvallisuutta. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Ely-keskus esittelee Someron pääkadun ja kantatie 52:n risteykseen kaavailtua kiertoliittymää yleisötilaisuudessa 29. marraskuuta. Someron ympäristölautakunnan oli määrä käsitellä tällä viikolla risteysalueen asemakaavan muutosta, mutta lautakunta päätti siirtää asian käsittelyn joulukuulle.

– Kyseessä on paikallisesti niin merkittävä hanke, että ely-keskus päätyi kirjallisten kuulemisten sijasta avoimeen yleisötilaisuuteen. Olemme myös kaupungin kaavapuolelta mukana vastaamassa kysymyksiin. On parempi, että ympäristölautakunta ottaa kaavaan kantaa vasta yleisötilaisuuden jälkeen, Someron kaupungin maankäyttöinsinööri Jyrki Virtanen sanoo.

Joensuun, Antin ja kantatie 52:n risteykseen suunniteltu kiertoliittymä vaatii asemakaavan muutoksen, sillä kiertoliittymä ei mahdu nykyisessä kaavassa olevalle liikennealueelle. Virtanen kertoo, että tarvittava liikennealueen lisäys kohdistuu Joensuun ja Antintien osalta pienille puistokaistaleille.

– Lisäksi huoltoaseman korttelista tarvitaan pieni osa liikennealueeksi, Virtanen huomauttaa.

Myös Helsingintien varren kaavamerkintää pitää muuttaa vastaamaan nykyisen kantatien vaatimaa tilaa.

Joensuun, Antintien ja kantatie 52:n risteykseen tulevan kiertoliittymän rakentaminen alkaa aikaisintaan vuonna 2024. Someron kaupunki ja Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus jakavat liittymän kustannukset puoliksi.

Kiertoliittymän esittelytilaisuus Someron kaupungintalon valtuustosalissa tiistaina 29. marraskuuta kello 17.