Thaimaan kuningas vierailee eilisen päiväkotihyökkäyksen tapahtumapaikalla

0

Thaimaassa kuningas Maha Vajiralongkorn matkustaa tänään maan koillisosaan vierailemaan maata torstaina järkyttäneen päiväkotihyökkäyksen tapahtumapaikalla.

Poliisin mukaan haulikolla, pistoolilla ja veitsellä aseistautunut päiväkotiin tunkeutunut mies riisti hengen ainakin 35 ihmiseltä. Uhreista valtaosa oli pieniä lapsia. Paikallisten lehtitietojen mukaan uhrien joukossa oli myös kahdeksannella kuulla raskaana ollut päiväkodinopettaja.

Päiväkotiin hyökättyään mies pakeni paikalta kotiinsa, jossa hän tappoi vaimonsa ja lapsensa sekä lopulta itsensä.

Hyökkääjän kerrotaan olleen 34-vuotias entinen poliisi, joka oli tullut irtisanotuksi huumeiden käytön vuoksi. Hänen oli määrä mennä perjantaina oikeuteen huumesyytteen takia. Ei tiedetä, oliko mies hyökkäyksen aikaan huumeiden vaikutuksen alaisena.

Hyökkäys tapahtui Nong Bua Lam Phun provinssissa. Thaimaassa liput ovat tänään olleet puolitangossa hallituksen rakennuksissa päiväkodin tapahtumien vuoksi.

Thaimaan pääministeri Prayut Chan-O-Cha on vaatinut tapauksen kiireellistä tutkintaa. Joukkoampumiset ovat Thaimaassa hyvin harvinaisia, vaikka aseenomistajuus onkin maassa yleistä.