Tomi Paldaniuksen kitara soi sunnuntaina Marttilassa ja Paimiossa

0
Klassisen koulutuksen saanut Tomi Paldanius soittaa korvakuulolta.

Fingerstyle-kitaristi Tomi Paldanius tuo Suuret klassikot soolokitaralla -kiertueensa lokakuussa Marttilaan ja Paimioon. Hän keikkailee molemmilla paikkakunnilla ensi sunnuntaina 23. lokakuuta. Kitara soi Marttilan nuorisoseurantalolla kello 14.30 ja Paimiossa Iskun tapahtumatalolla kello 18.

Klassisen kitaransoiton opettajaksi Turun taideakatemiassa vuonna 2003 valmistunut Paldanius on soittanut korvakuulolta jo pitkään. Hän on sovittanut klassikot omannäköisikseen.

Paldanius toteaa, että teknisesti taitava suoritus ei anna kuulijalle mitään, jos soitto ei herätä tunteita.

– Muusikin on tarkoitus koskettaa.

Paldanius on asunut Thaimaan Bangkokissa 16 vuotta, mutta palaa pari kertaa vuodessa synnyinkaupunkiinsa Uuteenkaupunkiin ja tekee tiiviitä keikkarundeja eri puolille Suomea. Parhaillaan on menossa yli 40 konsertin kiertue, joka alkoi 1. lokakuuta Hämeenlinnan kirjastosta ja päättyy 6. marraskuuta Forssan työväentalolle.

Tomi Paldanius 23.10. Marttilan nuorisoseurantalolla (Härkätie 1461, Ollila) klo 14.30 ja Paimiossa Iskun talolla (Seuratie 3) klo 18.