TPS nollasi HPK:n – Palloseura esitteli Dal Collen ja Johanssonin viikon ainoassa pelissä

0
TPS:n maalivahti Lassi Lehtinen torjui kaikki HPK:n 16 laukausta ja piti maalinsa puhtaana jo kolmannen kerran tällä kaudella.

HPK jäi keskiviikkona TPS:n jalkoihin Turkuhallissa pelatussa liigaottelussa. TPS:n maalilla Lassi Lehtinen pelasi toisen peräkkäisen nollapelinsä ja TPS otti samalla toisen peräkkäisen voittonsa.

– Ansaittu kolmen pisteen voitto meille. Olimme tänään selvästi parempia, TPS:n toisen osuman tehnyt Topias Haapanen sanoi.

– Muutimme hieman peliämme aggressiivisemmaksi, niin ei tarvitse pakitella niin paljon. Luistelimme hyvin ja jalka liikkui kevyesti. Puolustimme myös jälleen hyvin ja loimme nyt myös paljon paikkoja.

Kolmen pisteen voitto nosti TPS:n sarjataulukossa jälleen kuuden parhaan joukkoon, viidenneksi tasapisteisiin Pelicansin ja Ilveksen kanssa.

– Olen tyytyväinen esitykseemme. Hyökkäsimme hyvillä rytmeillä ja meillä oli hyvä määrä suorahyökkäyksiä. Alivoima oli myös todella hyvä, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas sanoi.

– Viimeistely voisi toki olla terävämpää, mutta kun voittaa 3–0, ei oikein voi valittaa.

TPS esitteli viikon ainoassa ottelussaan uudet ulkomaalaisvahvistuksensa Michael Dal Collen ja Martin Johanssonin . Tuore kaksikko otti heti paikkansa joukkueen ykkösketjussa niin, että Johansson toimi sentterinä. Toisella laidalla viiletti Mikael Pyyhtiä.

Aarne Intonen ja Anthony Rech putosivat kolmosketjuun ja saivat seurakseen Scott Kosmachukin . Kakkos- ja nelosketju pysyivät muuttumattomina.

– Meillä tuntuisi nyt olevan kolme hyvää hyökkäysketjua. Me hoitelemme sitten joukkueen turvaamista. Meidän ketjumme peli on kyllä viime aikoina kulkenut hyvin, Haapanen mietti.

HPK otti avauserässä kaksi jäähyä väärästä vaihdosta ja TPS pääsi kokeilemaan uudistuneita ylivoimakentällisiään. Ykkösylivoimassa pelasivat Dal Colle, Johansson, Arttu Ilomäki, Pavol Skalicky ja Teemu Kivihalme . Kakkosylivoimaa pyörittivät Jonne Tammela, Intonen, Rech, Antti Tuomisto ja Pyyhtiä.

TPS:n ylivoimapeli on koko alkukauden ollut Liigan heikoimpia, eivätkä muuttuneet koostumuksetkaan saaneet maalia syntymään ensimmäisessä erässä. Laukauksia TPS tuntui nyt saavan aikaan enemmän kuin aiemmin, mutta maaliin asti kiekko ei mennyt.

Toisessa erässä kiekko painui jo ohi HPK-maalivahti Sami Rajaniemen. Viisi ottelua ilman maaleja pelannut ”Pariisin leipuri” Rech näytti, että taikinajuuri on edelleen hengissä ja leipaisi maalin edestä kauden seitsemännen täysosumansa.

Palloseura oli hallinnut peliä alusta alkaen ja, kun kuparinen kerran oli rikki, seuraavaa osumaa ei tarvinnut kauan odottaa. Juhani Jasu voitti hyökkäyspään aloituksen ja Haapanen tinttasi saman tien kiekon maaliin.

– Se oli meidän ketjulle kaivattu osuma. Yksi ainakin tuli tänään ja toiveissa on tietysti jatkossa enemmänkin, Haapanen nauroi.

Kolmannen erän puolivälissä TPS joutui pelaamaan 85 sekuntia kahden pelaajan alivoimaa, kun Johansson ja Jasu istuivat samaan aikaan jäähypenkillä. TPS:n alivoima teki kuitenkin totutun vahvaa työtä ja selvisi tilanteesta ehjin nahoin. Jasun ollessa jäähyllä Haapanen toimi sentterinä aloitusympyrässä.

– Ehkä aloituksia pitäisi vähän enemmän treenata, mutta nautin kyllä kahden miehen alivoimankin pelaamisesta. Alivoimamme on ollut hyvällä mallilla ja se toimi tänäänkin hyvin, Haapanen sanoi.

TPS:n kolmannen iski tyhjään maaliin omasta päästä Teemu Kivihalme.

Vielä viime kaudella Palloseurassa pelannut parikymppinen TPS-kasvatti Eetu Liukas rymisteli HPK:n ykkösketjussa, missä hän on alkukauden aikana takonut tehot 2+5=7.

Ensi viikolla TPS pelaa kaksi kotiottelua. Keskiviikkona Palloseura kohtaa Turkuhallissa Vaasan Sportin, perjantaina Tapparan.

Teksti: Jussi Leppäsyrjä