Tulonen teki Serie A1 -debyyttinsä – Vilppaan kasvatilta ei odoteta suuria pistemääriä

0
Awak Kuier (vas.) ja Helmi Tulonen ovat Italian pääsarjan suomalaispelaajat. Reyer Venetsiaa edustava Kuier teki runsaassa 23 peliminuutissa kaksi pistettä, kun Venetsia voitti Faenzan.

Salon Vilppaan kasvatti, koripalloilija Helmi Tulonen teki ensiesiintymisensä Italian naisten pääsarjassa Serie A1:ssä. Tulonen pelasi noin seitsemän ja puoli minuuttia tehden kolme pistettä. Hän onnistui ainoassa kolmen pisteen heitossaan, kaksi kahden pisteen heittoyritystä meni ohi.

Basket Le Mura Luccaa edustavalle pelaajalle merkittiin yksi levypallo. Lucca hävisi vieraskentällä pelatun ottelun La Molisana Magnolia Campobassolle pistein 47–61 (22–37).

Hävinneellä joukkueella oli kokoonpanossa kymmenen pelaajaa. Heistä seitsemän pelasi yli 20 minuuttia ja toisaalta vain yksi yli puoli tuntia.

Lucca pelasi lisäksi aiemmin viime viikolla Supercupissa, jossa tuli 72–81-tappio hallitsevalle liigamestarille Schiolle. Tuossa ottelussa Tulonen teki noin 12 peliminuutissa viisi pistettä, yhden koriin johtaneen syötön ja neljä pallonmenetystä.

– Meillä on 10 täysammattilaispelaajaa. Aamutreeneissäkin on 12 pelaajaa ja kuusi staffin jäsentä paikalla jokaisissa harjoituksissa, Tulonen kertoi pääsarjaseuran arjesta viime viikolla Koripalloliiton haastattelussa.

– Olen hyvin erilaisessa roolissa kuin koskaan aikaisemmin ammattilaisurallani. Olen vaihtopelaajan roolissa ja haluan täyttää roolini mahdollisimman hyvin. Minulta ei odoteta suuria pistemääriä tai pelin ratkaisua, mutta haluan olla totta kai mahdollisimman paljon edistämässä ja auttamassa joukkuettani voittoihin, 23-vuotias pelaaja totesi.

Someron Voiman kasvatti ja salolaisseuroissa juniorivuosiaan pelannut Aaro Nikula aloitti oman lentopallokautensa Portugalin miesten Super Cupin finaalilla. Hallitseva liigamestari, Nikulan edustama Benfica hävisi loppuottelun AJF Bastardolle erin 1–3.

Benfica on voittanut kolme edellistä liigamestaruutta. Supercupin osalta katkesi puolestaan neljän peräkkäisen tittelin putki.