Uskomattoman upea juhlapeli – huikean alkuseremonian jälkeen TPS:n Lassi Lehtinen koppasi kaiken ja Jonne Tammela ratkaisi jatkoajalla

0
Jonne Tammela teki ainoan osuman jatkoajalla ja liki täysi halli riemuitsee. (kuva: TS/Jori Liimatainen)

Kyllä se kyynisimmänkin silmäkulman kosteaksi veti.

24 TPS-legendaa jäällä ennen Palloseuran satavuotisjuhlapelin alkua lauantaina. Timo Nummelin, Saku Koivu ja Hannu Virta kertomassa rakkaudestaan TPS:aan. Liki täysi katsomo (9 285 katsojaa) huutamassa rytmikkäästi: ”Jortikka, Jortikka, Jortikka…”

Kuten Hannu Jortikka totesi vaihtoaitiosta käsin: ” Kyllä näillä pelaajilla viiri kattoon nousisi”.

TPS järjesti lauantaina Turkuhallissa todella tyylikkään mustavalkoisen juhlapelin. Ja tällä kertaa myös joukkue jäällä suoriutui tehtävästään ja katkaisi juhlapelien kirouksen ottamalla Ilveksestä jatkoaikavoiton Jonne Tammelan osumalla.

– Uskomattoman hieno tapahtuma. Siitä iso kiitos toimistolle, kylkiluumurtuman vuoksi ottelusta sivussa ollut Lauri Korpikoski sanoi.

– Oli mahtavaa nähdä paikalla näin suuri joukko legendaarisia tepsiläisiä. Se muistutti hienosti mieleen, millaista menestystä ja peliä täällä joskus on nähty. Olisi kiva, jos legendat olisivat peleissä muutenkin enemmän esillä, ei vain juhlapeleissä.

– Itse olin NHL:n työsulkukaudella mukana TPS:n 90-vuotisjuhlapelissä. Sekin oli upea kokemus, mutta kyllä tämä oli kaiken kaikkiaan aivan uskomaton tapahtuma.

Siinäpä sitä on turkulaista ja suomalaista kiekkomenestyjää kerrakseen.

Tammela ratkaisi jatkoajalla pelin ottelun ainoalla osumalla. Joukkueen tärkein avainpelaaja oli kuitenkin nollapelin pelannut maalivahti Lassi Lehtinen, joka torjui kiekkoja huikealla itsevarmuudella ja mahdollisti näin TPS:n voiton.

– Olipa huikea tapahtuma. Oli todella suuri kunnia saada olla mukana tässä juhlapelissä mahtavan kotiyleisön edessä, Lehtinen sanoi.

– Otin kiinni sen, mitä otettavissa oli. Pelasimme muutenkin hyvin ja puolustimme vahvasti. Viikko oli kova, mutta olimme hyvin valmistautuneet.

Ilves oli ensimmäisessä erässä hallitsevampi joukkue ja Lehtinen sai torjua TPS:n maalilla 11 laukausta. Ilveksen maalivahti Marek Langhamer selvisi neljällä torjunnalla. Maaliin asti kumpikaan joukkue ei kiekkoa avauserässä saanut.

Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä kirjattiin vasta toisen erän puolivälissä, kun Ilveksen Leo Lööf otti jäähyn laitataklauksesta. Liigan heikoimpiin ylivoimajoukkueisiin lukeutuva Palloseura ei kuitenkaan taaskaan onnistunut ylivoimalla maalia tekemään.

Heti perään koeteltiin TPS:n alivoimaa, kun Juhani Jasu ja Niklas Arell istahtivat puolentoista minuutin välein jäähypenkille. Näistä Arellin saama rangaistus oli enemmän kuin kevyehkö, mutta eipä TPS:lla vahvana alivoimajoukkueena jäähyjen tappamisessa mitään ongelmaa ollut.

Toinenkaan erä ei tuottanut maaleja, mutta nyt pelin painopiste oli jo Ilveksen päässä ja eleettömästi kiekkoja koppaillut Lehtinen selvisi kaksi torjuntaa vähemmällä kuin tamperelainen virkaveljensä.

Kolmannen erän alussa Ilves oli jo onnistua, kun Petri Kontiola pääsi ohjaamaan kiekkoa maalin edestä, mutta Lehtisen iso hanska heilahti jälleen kiekon tielle.

Erän puolivälin lähestyessä TPS:n alivoimapeliä koeteltiin jälleen, kun Roni Allen otti jäähyn. Lähimpänä maalintekoa oli kuitenkin Arell, jonka kovan lämärin Langhamer venyttäen koppasi.

Varsinaisella peliajalla maaleja ei nähty, mutta ottelu ratkesi jatkoajalla Tammelan osumaan.

– Oli todella tarkkaa pelaamista. Mukana olivat kaikki hyvän kiekkopelin elementit. Alkuseremonia oli upea ja saimme ottelulle myös hienon lopetuksen, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas sanoi.

– Lehtinen pelasi maalilla huippupelin ja saimme ratkaisun aikaan jatkoajalla.

TPS pelasi juhlapelin valkoisella paidalla, jonka rintamusta komisti ylpeästi suuruuden aikojen kultareunainen logo.

Ensi viikolla Palloseura pelaa vain yhden ottelun, kun se kohtaa keskiviikkona Turkuhallissa HPK:n.

Jutun kirjoittaja: Jussi Leppäsyrjä