Uutissuomalainen: Yliopistot keräsivät yhteensä yli 70 miljoonaa euroa yksityisiä lahjoituksia

0

Suomalaisten yliopistojen vastinrahakeräys tuotti tällä kertaa yhteensä 70,1 miljoonaa euroa, kertoo Uutissuomalainen.

Uutissuomalaisen mukaan eniten yksityisiä lahjoituksia keräsi Helsingin yliopisto, noin 11,5 miljoonaa euroa. Kakkossijalle ylsi Aalto-yliopisto 7,4 miljoonalla eurolla ja kolmanneksi Jyväskylän yliopisto 7,2 miljoonalla eurolla. Vähiten, 1,5 miljoonaa euroa, keräsi Lapin yliopisto.

Uutissuomalaisen haastatteleman opetus- ja kulttuuriministeriön opetusneuvos Jorma Karhun mukaan valtioneuvosto päättää valtion vastinrahan jakamisesta yliopistoille loka–marraskuun aikana. Karhun arvion mukaan kukin yliopisto voi saada vastinrahaa vajaan euron jokaista itse keräämäänsä euroa kohden.

Edellisessä, vuosina 2014–2017 toteutetussa vastinrahakeräyksessä yliopistot keräsivät Uutissuomalaisen mukaan 129 miljoonan euron potin ja saivat sitä vastaan valtion vastinrahaa 150 miljoonaa.