Valmet Automotive suunnittelee listautumista Helsingin pörssiin – yrityksen tavoitteena on kerätä noin 140 miljoonan euron bruttovarat

0
Valmet Automotiven Salon akkutehdas sijaitsee IoT Campuksella. Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

Valmet Automotive Oy suunnittelee listautumisantia ja osakkeidensa listaamista Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle, yhtiö kertoo perjantaina julkaistussa tiedotteessa.

Yritys pyrkii keräämään noin 140 miljoonan euron bruttovarat tarjoamalla uusia osakkeita merkittäväksi. Listautumisannin tarkoituksena on antaa Valmet Automotivelle tilaisuus kiihdyttää kasvustrategiaansa, jatkaa investointeja tuotantoon ja rahoittaa käyttöpääomaa sekä vahvistaa tasetta, tiedotteessa todetaan.

Yhtäältä listautumisanti mahdollistaa yhtiön pääsyn pääomamarkkinoille. Omistuspohjaa voidaan laajentaa ja osakkeiden likviditeettiä kohentaa. Osakkeiden tehokkaampi hyödyntäminen vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa ja kannustinohjelmissa helpottuu.

Yhtiö odottaa käyttävänsä listautumisannista saamansa nettovarat lähivuosien investointeihinsa, kuten liiketoimintojen laajentamiseen ja teknologian kehittämiseen. Varojen mahdollisia käyttötarkoituksia olisivat myös esimerkiksi uudet tuotanto-ohjelmat.

Eräät ankkurisijoittajat ovat erikseen antaneet merkintäsitoumuksia, joissa he ovat tietyin tavanomaisin edellytyksin sitoutuneet merkitsemään osakkeita mahdollisessa listautumisannissa, tiedotteessa kerrotaan.

Valmet Automotive on suomalainen ajoneuvojen ja akkujärjestelmien sopimusvalmistaja ja järjestelmätoimittaja. Yrityksellä on Salossa akkutehdas, jonka toiminta käynnistyi syksyllä 2019.