Varsinais-Suomen ensimmäinen seututaiteilija vetää sanataidetoimintaa Marttilassa ja Koskella

0
Hanna Dufva aloitti pestinsä Varsinais-Suomen ensimmäisenä seututaiteilijana lokakuun alussa. Kuva: TS-arkisto/Jane Iltanen

Varsinais-Suomen ensimmäinen seututaiteilija Hanna Dufva on aloittanut pestissään lokakuun alussa. Dufva suunnittelee ja toteuttaa työssään kuntalaisia osallistavaa sanataidetoimintaa Marttilassa, Koskella, Loimaalla, Aurassa, Pöytyällä ja Oripäässä loka-joulukuun ajan.

Dufva työskentelee erityisesti lasten, nuorten ja ikäihmisten kanssa. Luvassa on muun muassa pelikäsikirjoittamisen kerhoja, runorentoutusta ja kauhuteemaisia luovan kirjoittamisen työpajoja.

Seututaiteilijakokeilut ovat osa Varsinaista kulttuuria -hanketta, joka on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama ja Varsinais-Suomen liiton sekä Turun kaupungin vapaa-ajan palvelukokonaisuuden toteuttama.

Seututaiteilijoita toimii hankkeessa yhteensä kuusi. Kunkin taiteilijan toiminta-alue koostuu 2–6 kunnasta ja työskentelyaika on kolme kuukautta. Taiteilijoiden työ on yhteisöllistä tai kuntalaisia osallistavaa.

Hankkeen tavoitteena on tukea kuntien kulttuuripalvelujen tuottamista koko Varsinais-Suomen alueella. Samalla etsitään uusia muotoja sekä monitahoiselle yhteistyölle että osaamisen ja kokemusten vaihdolle, Varsinais-Suomen liiton tiedotteessa todetaan.