Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin työntekijän epäillään urkkineen 200 henkilön potilastietoja – poliisi tutkii tietosuojarikosta

0

Lounais-Suomen poliisi tutkii tapausta, jossa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin työntekijän epäillään käsitelleen huomattavan määrän potilastietoja ilman asianmukaista perustetta.

Poliisi kertoo tiedotteessaan epäilevänsä työntekijän käsitelleen perusteetta noin 200 henkilön tietoja. Epäillyt teot ovat tapahtuneet vuosien 2020 ja 2022 välillä. Asiaa tutkitaan rikosnimikkeellä tietosuojarikos.

– Poliisi on yhteydessä niihin henkilöihin, joiden tietoja epäillään tarkastellun perusteetta. Epäilty henkilö ei enää työskentele Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin palveluksessa, tiedotteessa kerrotaan.

Poliisi ei aio tutkinnan tässä vaiheessa kommentoida yksityiskohtaisemmin tekoa, epäiltyä henkilöä tai muitakaan tapauksen seikkoja.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri kertoo omassa tiedotteessaan, että tapaus tuli ilmi sairaanhoitopiirin omavalvonnan kautta. Sairaanhoitopiiri teki asiasta rikosilmoituksen sekä ilmoituksen tietosuojaviranomaisille.

– Poliisitutkinnassa oleva epäily ei vaadi Tyksissä asioineilta tai potilailta mitään toimenpiteitä eikä yhteydenottoa Tyksiin, tiedotteessa todetaan.

Sairaanhoitopiiri pitää tapausta valitettavana.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä kertoo Salon Seudun Sanomille, että epäilty ei ole työskennellyt Salon sairaalassa.