Vilpas on yksi viidestä – U19-ikäluokan SM-sarjat käynnistyvät lauantaina Urheilutalolla

0
Vilppaan U19-tytöt

Mitä yhteistä on Kouvolan Kouvoilla, Lahti Basketballilla, Tampereen Pyrinnöllä, Tapiolan Hongalla ja Salon Vilppaalla?

Kyllä. Jokaisella seuralla on joukkue miesten Korisliigassa, mutta nyt ei haeta sitä.

Aivan! Jokaisella seuralla on myös joukkueet U19-poikien ja U19-tyttöjen SM-sarjassa.

Salossa tilanne on ainutlaatuinen, sillä U19-tyttöjen SM-sarjaa on pelattu nykymuotoisena kaudesta 2007–2008 lähtien, eikä Vilpas ole aiemmin selvinnyt karsinnoista SM-sarjaan.

Tänä syksynä Jere Anttilan valmentama joukkue nappasi Urheilutalolla pelatussa karsintaturnauksessa SM-sarjapaikan Torpan Poikien ja Jyväskylä Basketball Academyn edestä. Turnauksen voitti ylivoimaisesti Kouvot.

Poikien puolella U19-poikien SM-sarjapaikka on ollut enemmän sääntö kuin poikkeus. Kaudesta 2007–2008 alkaen tämä on jo Vilppaan 11:s kausi U19-poikien SM-sarjassa.

Kaudella 2010–2011 Vilpas voitti SM-pronssia Korisliigassakin pelanneiden Riku Ahosen, Tommi Huolilan, Ilmari Kallion ja Vesa-Pekka Laineen johdolla.

Pronssikauden jälkeen Vilppaan paras sijoitus on ollut seitsemäs. Edelliset viisi SM-kautta ovat tuoneet sijat 10–9–10–8–9.

Tällä kaudella Esa Mäkysen valmentamalla Vilppaalla on realistiset mahdollisuudet jättää useampi joukkue taakseen. Se tosin riippuu pitkälti siitä, kuinka paljon Vilppaan liigaringissä harjoittelevat ja PeU-Basketissa pelaavat Onni Mäkynen ja Tuukka Juntunen ovat käytettävissä U19-joukkueen mukana.

U19-joukkueen avainpelaajista PeU-Basketin ringissä ovat myös Wiljami Vihiniemi, Emil Huttunen ja Alex Romu.

Vilppaan joukkueet aloittavat SM-sarjan lauantaina kotiotteluilla Urheilutalolla. Pojat kohtaavat Hongan kello 16 ja heti perään tytöt kohtaavat Lahti Basketballin.

Urheilupuistossa on lauantaina kunnon ryysis, sillä kello 15 SalPa pelaa ylänurmella ja kello 17 LP Viesti kohtaa LiigaPlokin Salohallissa – valinnan varaa siis riittää.

U19 SM-sarjojen avausottelut lauantaina Urheilutalolla: pojat Vilpas–Honka kello 16 ja tytöt Vilpas–Lahti Basketball kello 18.30.

U19-ikäluokan SM-sarjat

Tyttöjen joukkueet:
ToPoLa (Helsinki), Kouvolan Kouvot, Tampereen Pyrintö, Helmi Basket (Helsinki), Tapiolan Honka, Salon Vilpas, Espoo Basket Team, Lahti Basketball, Peli-Karhut (Kotka), BC Nokia.

Poikien joukkueet:
Omnia Basketball Akatemia (Helsinki), Kouvolan Kouvot, PuHu Juniorit (Vantaa), Munkkiniemen Kisapojat (Helsinki), Lahti Basketball, Turun NMKY, Salon Vilpas, Helsingin NMKY, Tampereen Pyrintö, Tapiolan Honka.

Sarjajärjestelmä:
Kumpikin sarja pelataan kaksinkertaisena. Pudotuspeleihin selviää runkosarjan neljä parasta. SM-sarjojen runkopelipäivä on lauantai.