Vilppaan uuden takamiehen Belgian reissu jäi kesken, mutta Saksassa jälki oli laadukasta – Quentin Goodin on tuttu mies Kivimäelle ja Crawleylle

0
Vilppaan paras pisteiden tekijä Isaiah Crawley on täyttänyt paikkansa hyökkäyksessä, mutta puolustuspelaamisessa riittää hänellä(kin) vielä parannettavaa.

Tiistai-iltana voittojen tielle palannut Vilpas on löytänyt etsimänsä takamiehen: hänen nimensä on Quentin Goodin ja Saloon hän saapuu Belgian olympiakaupunki Antwerpenista.

25-vuotias ja 193-senttinen Goodin sai hiljattain lähtöpassit Antwerp Giantsista. Goodin pelasi joukkueessa yhteensä kuusi ottelua, neljä FIBA Europe Cupissa ja kaksi Belgian ja Hollannin yhteisliiga BNXT:ssä. BNXT:ssä Goodinin keskiarvot olivat 15 minuuttia ja 4,7 pistettä. Europe Cupin lohkovaiheessa 16 minuuttia ja 10,0 pistettä.

Vaikka syksyn keskiarvot eivät häikäise, Vilppaan kannalta on oleellista, että Goodin on samalla mantereella ja hänellä on tuore pelituntuma kovatasoisista otteluista. Sisäänajon luulisi siis olevan nopea. Vielä oleellisempaa on se, että Goodin on todistanut tasonsa jo ennen epäonnistunutta Belgian keikkaa.

Goodin pelasi ensimmäisen ammattilaiskautensa Saksan kakkostasolla Bayer Leverkusenissa kovilla keskiarvoilla: 26 minuuttia, 15,5 pistettä/4,1 levypalloa/3,8 syöttöä. Goodinin kolmosprosentti oli mainio 39,3.

Vertailun vuoksi: ex-Vilpas Aatu Kivimäki pelasi samaa sarjaa samoilla minuuteilla keskiarvoin 9,7/2,1/5,0. Kivimäen joukkuekaveri, täksi kaudeksi Vilppaaseen siirtyneen Isaiah Crawleyn keskiarvot olivat 13,0/4,9/2,2.

Yliopistouransa Goodin vietti maineikkaassa Xavierissa, joka kuuluu NCAA:n I divisioonan 358 yliopiston joukossa parhaaseen desiiliin. Xavier pelaa kotiottelunsa käytännössä loppuunmyydyssä Cintas Centerissä (kapasiteetti 10 244).

Goodin pelasi Xavierissa yhteensä 138 ottelua (joista 100 avausviisikossa) 7,6 pisteen ja 4,1 syötön keskiarvoilla. Hän nousi Xavierin kautta aikojen syöttöpörssissä neljänneksi.

Ensimmäisellä kaudella Xavier eteni NCAA:n lopputurnauksessa kahdeksan parhaan joukkoon. Toisella kaudella Xavier oli ensimmäistä kertaa historiansa aikana lopputurnauksen ykkössijoitettu, mutta lähtö tuli toisella kierroksella.

Goodinin yliopistoura päättyi koronaan keväällä 2020, eikä hän pelannut Xavierissa enää kaudella 2020-2021, jolloin joukkueeseen liittyi Vilppaan viime kauden sentteri Bryan Griffin.

Huomion arvoista on sekin, että Goodin on pelannut uransa pääsääntöisesti voittavissa joukkueissa. Xavier voitti Goodinin vuosina kaksi kolmasosaa otteluistaan ja viime kaudella Leverkusen oli Saksan ProA:n runkosarjan viides (19 voittoa/13 tappiota) ja eteni sarjan välieriin, jossa Kivimäen ja Crawleyn Tübingen pudotti Leverkusenin voitoin 3-0.

Goodinin rooli Vilppaassa tulee olemaan huomattavasti enemmän pallollisempi kuin hänen edeltäjänsä, Kouvoihin siirtyneen Bo Hodgesin. Goodin pystyy pelaamaan kumpaakin takakentän pelipaikkaa, aivan kuten Vilppaan nykyiset pelintekijät Roope Ahonen ja Perttu Blomgren. Takakentän rotaation neljäs mies on Jalon Pipkins, joka ei ole pelintekijä.

Goodin saattaa tehdä debyyttinsä jo perjantaina Espoossa, kun Vilpas matkustaa liigatulokas Tapiolan Hongan vieraaksi. Ensi viikon tiistaina Vilpas kohtaa Kouvot Salohallissa – tuossa ottelussa Goodin on viimeistään jo kokoonpanossa.

Aatu Kivimäki povaa Quentin Goodininkin olevan sopiva pala Vilppaaseen