Ensimmäinen lahja tilattu ja havut kransseihin kerätty – Salon Urheilutalon joulumyyjäisissä käyneet ovat aloittaneet valmistelut

0
Anja Vahtera alkaa urakoida ovikransseja läheisille. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Monella jouluvalmistelut ovat vielä lähtökuopissaan. Näin kertoivat ainakin lauantaina Salon Urheilutalon joulumyyjäisiin ostoksille poikenneet.

– Aloitin valmistelut perjantaina. Olin koko päivän metsässä keräämässä havuja, jotta voin tehdä kransseja, salolainen Anja Vahtera iloitsi.

Joulumyyjäisistä Vahtera osti muun muassa taatelikakun.

– Joulussa tärkeintä ei ole materia, vaan rakkaus ja kauneus, hän kiteytti.

Marjut Kytölä odottaa joulunpyhien rauhaa. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Kemiöläinen Marjut Kytölä hankki myyjäisistä pukinkonttiin kaikenlaista ”pientä, käsin tehtyä ja järkevää”. Muuten hän ei ole jouluvalmisteluja aloittanut.

– Töissä päiväkodissa joulua aletaan lasten takia valmistella niin hyvissä ajoin, että olen joulun tullessa jo aivan ähkynä kaiken askartelemisen, laulamisen ja esitysten jälkeen, hän nauroi.

– Joulunpyhissä parasta on vapaus, rauhoittuminen ja läheisten kanssa oleminen. Tässä iässä en enää odota joulupukkia niin kovin, enkä halua hössötystä. Tärkeää on ruoka sekä kynttilät ja muut valot pimeässä ajassa, Kytölä painotti.

Juha-Pekka Saarisen juhla alkaa joulupöytään istumisesta. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salolainen Juha-Pekka Saarinen tilasi ensimmäisen joululahjan perjantaina.

– Siitä ne valmistelut alkoivat. Siivoaminen ei ole minun juttuni, hän tunnusti.

– Joulu alkaa vasta siitä, kun valmistelut on tehty, mennään joulupöytään ja tilanne rauhoittuu. Joulupäivän vastaisena yönä täytyy nousta syömään kinkkua. Se on perinne.

Saarisen jouluun kuuluvat ehdottomasti myös Vihreät kuulat ja Julia-karkit.

– Viime vuosina olemme nuoremman tyttäreni kanssa koonneet välipäivinä palapeliä. Se on uusi traditio.

Kauppa kävi Salon Urheilutalon joulumyyjäisissä. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Viidettä kertaa pidetyt Salon Suuret Joulumyyjäiset järjesti Pieni Sisustuspuoti, jonka yrittäjä on Piia Virtala. Kaksipäiväisissä myyjäisissä oli paikalla noin 70 myyjää.