FC Halikko ei tarjonnut isänpäivän herkuksi kotivoittoa – päävalmentaja Peltola ihmetteli tuomarilinjaa

0
FC Halikon maalitykki Annika Peippo oli paras futsalpelaaja. (kuva: SSS-arkisto)

FC Halikko kärsi kirvelevän 1–4 tappion Ylöjärven Ilvekselle isänpäiväsunnuntaina Salohallissa. Kirvelevän siksi, että pelistä olisi ollut otettavissa enemmän kuin nolla pistettä.

Ilves otti heti pallonhallinnan selvästi itselleen ja FC Halikko tyytyi puolustamaan. Kotijoukkueen alkukaudelta tutun sitkeän puolustuspelaamisen ansiosta Ilves joutui pallottelemaan puolustuskuvion ulkopuolella.

Vajaan viiden minuutin kohdalla Ilveksen Rosa-Maria Sirenin lähettämä pitkä avaussyöttö yllätti FC Halikon. Jenni Häkli pääsi tälläämään ottelun avausosuman maalin edestä maajoukkuetähti Senni Virenin tarjoilusta.

Futsalissa kuusi kumulatiivista rikkomusta johtaa kymmenen metrin rangaistuslaukaukseen. FC Halikko joutui rikkomaan vähän väliä. Ensimmäisen puoliajan loppupuolella kuusi rikkomusta tuli täyteen, ja Viren ei kymmenestä metristä epäonnistunut.

FC Halikon päävalmentaja Ari Peltola ihmetteli asiaa.

– Ensimmäisellä puoliajalla oli aivan käsittämätön tuomarilinja. Jos edes koskit pelaajaan, heti vihellettiin. Virenin kaltaista laukausta kymmenestä metristä on mahdoton torjua, Peltola kertoo.

Toisella puoliajalla FC Halikko aktivoi selvästi hyökkäämistään ja oli ensimmäisen kympin jopa hallitsevampi osapuoli. Neljän minuutin kohdalla Annika Peippo voitti kaksinkamppailun, pääsi vetopaikkaan ja viimeisteli jo kauden kuudennen maalin.

Paikkoja oli useampaankin. Esimerkiksi ensimmäisellä puoliajalla Peippo ja Elli Laaksonen pääsivät nokikkain maalivahti Saara Viitasen kanssa ja sama kaksikko hioi toisella puoliajalla seinäsyötöllä huippupaikan Laaksoselle.

Vieraiden kolmas ja ratkaiseva maali oli todellinen kenttämestarin erikoinen. Viren potkaisi pallon vain vaarattomasti maalille ja se pomppasi epäonnen soturi Olivia Haapasen selän kautta verkkoon. Neljännen maalin laukoi Sini Sutinen omasta päädystä tyhjään maaliin.

Tappiosta huolimatta Peltola on tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Saimme viime peliin nähden huomattavasti enemmän pelattua palloa kontrolloidusti selustaan. Lisäksi onnistuimme luomaan riittävästi maalipaikkoja jopa voittaaksemme. Ylöjärvi oli juuri niin hyvä vastustaja kuin osasimme ennakoida, Peltola analysoi.

Kaikki pelit voittanut Ylöjärven Ilves siirtyi sarjakärkeen. Puolestaan FC Halikolla on kuudesta pelistä saldona kolme voittoa ja kolme tappiota.

– Alkukausi on ollut lähellä sitä, mitä ennen kautta ajattelin. Jos ennen kauden alkua olisi kysytty, mihin olisin kuuden pelin jälkeen tyytyväinen, olisin vastannut yhdeksän pistettä. Olemme pystyneet haastamaan kaksi kärkijoukkuetta (MuSa ja Ylöjärvi) ja voittamaan suurimmat kilpailijat (RaiFu, FTK-Tornio ja EBK), Peltola tiivistää.

Kotiputken seuraavassa näytöksessä ensi lauantaina HIFK Futsal on vähintään yhtä kova mittari kuin Ylöjärven Ilves. FC Halikko on osoittanut, että se pystyy tällä kaudella haastamaan kenet tahansa.

Jutun kirjoittaja: Riku Hatakka

NAISTEN LIIGA

FC Halikko–Ylöjärven Ilves 1–4 (0–2)

FC Halikon maali: 24.08 Annika Peippo (Laura Lehtonen) 1–2.

FC Halikon seuraava ottelu: su 20.11. FC Halikko–HIFK klo 13 Salohallissa.