Guseff ja Jakonen ovat SalPan ensimmäiset kiinnitykset

0
Oskari Jakonen (vas.) tuottaa nopeudellaan kiirettä vastustajan puolustukselle. (kuva: SSS-arkisto)

Ykkösen noussut SalPa on tehnyt ensimmäiset jatkosopimukset kauden päättymisen jälkeen.

Joukkueessa jatkavat odotetusti optiovuotensa käyttävä hyökkääjä Oskari Jakonen ja puolustaja Jonatan Guseff.

Viime kaudella seitsemän kauden TPS-retkeltään kotiin SalPaan palannut Jakonen, 25, oli isossa roolissa SalPan nousukaudella. Loukkaantumisherkkänä tunnettu Jakonen missasi vain viisi ottelua.

Jakonen pelasi pääasiassa kärjen tai kärkiparin takana niin sanotulla kymppipaikalla. Vaikka juoksuvoimaisen Jakosen maalimäärä (3) jäi pieneksi, hän pystyi rikkomaan taustajuoksuillaan vastustajan puolustuslinjaa ja tekemään samalla tilaa myös muille.

Jakonen tulee todennäköisesti olemaan ensi kaudellakin SalPan päävalmentajan Tero Suonperän ensimmäisiä valintoja avauskokoonpanoon – etenkin, kun Jakosella on viiden kauden kokemus Ykkösestä ja kahden kauden kokemus Veikkausliigasta.

Jonatan Guseffin kausi oli odotuksiin nähden pettymys. Guseff oli harjoitusotteluissa yksi SalPan parhaista pelaajista, mutta itse kaudella hän ei löytänyt missään vaiheessa paikkaansa SalPan puolustuslinjassa. Lopulta Guseff menetti avauskokoonpanon paikkansa ja pelasi enimmäkseen 3–5–2-järjestelmässä niin sanottua wingbackin eli laiturin paikkaa.

Kemiönsaarella futisoppinsa saanut ja Ruotsissa edelliset neljä kautta pelannut Guseff on Jakosen tavoin erittäin juoksuvoimainen pelaaja.

SalPalla oli jo aiemmin tehdyt sopimukset puolustaja Joose Mäkisen, laitapelaaja Otto Salmensuun ja keskuspuolustaja Joonas Meuran kanssa. Myös pienemmälle vastuulle jääneiden Valtteri Peltolan ja Jason Madingun sopimukset kattavat kauden 2023. Madingu siirtyi kesken viime kauden lainalle Kaarinan Poikiin.

SalPa neuvottelee edelleen ykköshyökkääjä Elmo Heinosen kanssa, kummankin osapuolen vahva tahtotila on jatkosopimus.

SalPa pitää viime kauden tavoin marraskuussa (18.-20.11.) leiriviikonlopun, jossa on mukana paitsi nykyisiä sopimuspelaajia, viime kauden pelaajia sekä ennen kaikkea uusia testipelaajia.

Ykkösen otteluohjelma julkaistaan normaalisti vasta tammi-helmikuun vaihteessa ja kausi alkanee huhtikuun puolivälissä.

  • Lue lisää aiheesta
  • SalPa