HIFK:n nousukausi jatkui Turkuhallissa – nollille jäänyt TPS ei päässyt maalipaikoille

0
Scott Kosmachukilla oli yksi TPS:n harvoista maalipaikoista. (Kuva: TS/Ari-Matti Ruuska)

Kuten odottaa saattoi, perjantain HIFK-ottelu poikkesi parin illan takaisesta Kärpät-pelistä kuin yö päivästä. HIFK tuli päälle kovaa, kamppaili rajusti ja kaatoi TPS:n selvänumeroisesti 3–0.

– Vähän oli niin kuin viime keväänä. Erona nyt oli vain se, että emme päässeet ollenkaan HIFK:n maalille. Vauhtia ja kamppailua riitti, mutta emme päässeet ytimeen, TPS-puolustaja Aleksi Anttalainen sanoi.

– Tulos kertoo kaiken.

HIFK ansaitsi kiistatta perjantaisen voittonsa, sillä se oli läpi ottelun niskan päällä ja voitti ottelun laukaukset selvästi 50–37. TPS-maalilla Lassi Lehtinen torjui 36 laukausta, kun HIFK:n Niilo Halonen selvisi 22 torjunnalla.

HIFK pelasi perjantaina kuin veitsi kurkulla – ja niinhän sen itse asiassa oli pakko tehdäkin. Stadin kingien alkukausi on ollut katastrofaalinen ja joukkueelle jokainen peli on tällä hetkellä pudotuspeli.

– Tiukka taistelu. Nämä ovat niitä pelejä, joissa pitää vain jaksaa ja uskoa omaan juttuunsa. Halonen oli vakuuttava ja koko joukkue taisteli sitkeästi, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen sanoi.

HIFK oli ennen perjantaita voittanut kaksi edellistä otteluaan ja aloittanut samalla nousunsa Liigan jumbon paikalta. Viisi voittoa viimeisistä kuudesta ottelustaan ottaneella TPS:lla puolestaan oli allaan makoisa voitto KHL-pelaajia vilisevästä Kärpistä.

Perjantain voitto nosti HIFK:ta sarjataulukossa jälleen yhden sijan. TPS putosi kolmossijalta kuudenneksi.

TPS otti ottelun ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana kaksi jäähyä, mutta Palloseuran alivoima tappoi ne Lehtisen johdolla pois kylmästi. HIFK pyssytti neljän minuutin ylivoimansa aikana kiekon kohti Lehtistä kuusi kertaa, mutta ei onnistunut ohittamaan kovavireistä maalivahtia.

Seuraavaksi ylivoimalle pääsi TPS, mutta tulos oli yhtä laiha kuin niin usein tällä kaudella. Ylivoiman ensimmäisen minuutin aikana TPS:n ykkösylivoima ei päässyt edes pois omalta alueeltaan.

Mikael Pyyhtiä karkasi läpi heti toisen erän alussa, mutta hänen kova laukauksensa sujahti hivenen ohi takatolpan.

– Anteeksiantamattoman heikko esitys kotiluolassa. Ei riitä, että osa tekee hommia, vaan meidän pitää saada kaikki töihin. HIFK:lle täysin ansaitut kolme pistettä. Onneksi me pääsemme pelaamaan uudestaan heti huomenna, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas sanoi.

TPS selvitti ottelun kaksi ensimmäistä alivoimaansa, mutta kolmatta se ei enää kestänyt. Sebastian Dyk laukoi toisessa erässä kovaa, Lehtinen joutui torjumaan eteensä ja Otto Paajanen pisti riparin pussiin. Osuma jäi toisen erän ainokaiseksi.

Päätöserässä Eetu Koivistoinen teki HIFK:n toisen osuman, ja ratkaisi käytännössä ottelun. Pyyhtiä pääsi ottelun lopulla jo toiseen läpiajoonsa, mutta ei vieläkään onnistunut ohittamaan Halosta.

TPS pelasi ottelun kaksi viimeistä minuuttia ilman maalivahtia ja sai vielä ylivoimankin pelin viimeiseksi minuutiksi. Koivistoinen iski kuitenkin kahden pelaajan alivoimaisena kiekon vielä TPS:n tyhjään maaliin.

Palloseura pääsi ottelun aikana pelaamaan neljä kertaa ylivoimaa – onnistumatta kertaakaan. Lauantaina Palloseura matkustaa Mikkeliin, missä se kohtaa Jukurit.

– Pitää ottaa kaikki irti pitkän matkan päätteeksi. Mikään muu ei auta, Anttalainen sanoi.

Teksti: Jussi Leppäsyrjä