Huolella tehty juhlameikki on kestävä ja tyylikkäästi näyttävä – meikkitrendeissä näkyvät nyt niin metallinhohtoiset värit, punatut huulet kuin luonnollisuuskin

0
Sanna Pusu (vas.) hankki itselleen pikkujoulumeikin ammattilaisen käsissä. Meikin loi kosmetologi Marjo Tallqvist kauneushoitola Me Timesta. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Kimalletta ja säihkettä, punattuja huulia ja luonnollisen kauniita lopputuloksia. Meikeissä on jälleen nähtävillä omat trendit, mutta sen sijaan hyvin hoidettu iho on aina kaunis.

– Ihossa näkyy ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi. Tämä tarkoittaa oikeanlaista ravintoa, ulkoilua, liikuntaa, lepoa sekä mielen tasapainoa hormoneja unohtamatta, sanoo kosmetologi Marjo Tallqvist kauneushoitola Me Timesta.

Tallqvistin mukaan ikä tuo muutoksia ihoon ja mitä varttuneemmaksi tullaan, sitä vähemmän iho antaa anteeksi.

– Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäksi säännöllinen ihonhoito kotona omalle ihotyypille sopivilla tuotteilla sekä täsmähoitoina ammattilaisen luona ovat hyvä yhdistelmä. Näin ihon saa pysymään vahvana, tasapainossa, kosteutettuna ja kauniina. Tämä myös helpottaa kauniin meikin toteuttamisessa, sanoo Tallqvist.

Mikäli ei ole mahdollisuutta käydä ihonhoidossa kosmetologilla ennen juhlameikkiä, iho kannattaa edellisenä päivänä itse kuoria ja tehokostuttaa.

Luomiväreissä on kullan, beigen, ruskean ja mustan sävyjä. Silmänrajaukset viimeisteltiin mustalla glitter-eyelinerillä ja ripset saivat ripsivärin lisäksi ympärilleen liimattavat irtoripset. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Kun iho on hyvin hoidettu, kestävän meikin tekeminen alkaa meikkipohjasta.

– Ihan ensin iholle laitetaan kosteuttava seerumi ja kosteusvoide. Sen jälkeen iholle lisätään primer eli meikinpohjustusvoide. Se tekee ihosta samettisen ja tasoittaa ihon värivirheitä, näyttää pikkujoulumeikkiä Sanna Pusulle tehnyt Tallqvist.

Primereita löytyy eri ihotyypeille, ja tärkeää onkin löytää juuri omalle iholle sopiva tuote. Tallqvistin vinkki on, että arkimeikissä meikkivoiteen lisäyksen voi jättää pois, jos iholla ei ole juurikaan peitettävää. Näin iho säilyy raikkaan kuulaana.

Oikeansävyisen meikkivoiteen valinnassa pitää tietää ihon pohjasävy. Näitä ovat lämmin, neutraali ja kylmä. Meikkivoiteen pitäisi sulautua hyvin ihon omaan sävyyn niin, ettei sitä tarvitsisi paljon edes häivyttää.

– Sävyä kannattaa testata leukalinjaan. Helpoimmalla pääsee, kun meikkivoidetta pääsee testaamaan ammattilaisella kauneushoitolassa tai kaupan kosmetiikkaosastolla päivänvalolampun alla. Kannattaa huomioida, että saman sävyistä meikkivoidetta ei todennäköisesti voi käyttää talvella ja kesällä.

Paras tapa levittää meikkivoide on sivellin. Sillä saa kevyen ja kuulaan lopputuloksen. Siveltimiä on eri kokoisia ja kokeilemalla jokainen löytää itselleen sopivan.

– Sienellä tai sormin levitettäessä kerroksesta jää usein liian paksu.

Meikkivoide pitää levittää myös häivyttäen kaulalle ja korvalehdille.

Juhlameikkiä tehdessä meikkivoidetta levitetään myös korvalehdille, jotta korvat eivät erotu kasvoista vaaleampina. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Valaistus on isossa roolissa meikkauksen suhteen. Parhaimpaan lopputulokseen meikin suhteen pääsee päivänvalossa.

Niin sanotut ring lightit eli rengasvalot toimivat myös hyvin. Hyvä valaistus näyttää hyvin myös ihon näpyt ja tummat silmänaluset, jotka on hyvä peittää meikkivoiteen päälle laitettavalla peitevoiteella.

– Peitevoiteissa on enemmän väripigmenttiä. Peitevoidetta laitetaan vähän kerrallaan ja hyvin taputellen, häivytellen ja kerroksittain, neuvoo Marjo Tallqvist.

Paras puuteri on mahdollisimman hienojakoinen ja kevyt.

– Kuivalle iholle puuterin käyttöä ei suositella. Rasvaisellekin iholle puuteria kannattaa lisätä vain T-alueelle, eli otsaan, nenään ja leukaan.

Oikeanlaisilla tuotteilla tehty meikki pysyy paikoillaan, eikä sitä illan mittaan tarvitse lisätä. Meikin päälle on hyvä suihkuttaa myös suojasuihketta. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Poskipunalla kasvoille saadaan tervettä, heleää hehkua. Marjo Tallqvist muistuttaa, että juhlameikki on aina arkimeikkiä voimakkaampi.

– Tällä hetkellä juhlameikissä näkyvät metallivärit, eli kulta, hopea ja pronssi yhdistettynä mattapintaisiin luomiväreihin. Silmänrajauksissa nähdään mustan lisäksi sinistä ja vihreää. Huulissa nähdään nyt paljon punaista eri sävyissä sekä mattavärinä että kiiltopunana.

Liimattavat irtoripset tuovat lisää näyttävyyttä juhlameikkiin. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Juhlameikkiin saa lisää näyttävyyttä liimattavilla irtoripsillä. Ennen juhlameikkiä kulmat kannattaa siistiä eli muotoilla ja mahdollisesti myös värjätä. Näin kulmien korostus juhlameikissä jää kevyeksi ja luonnollisen näköiseksi.

Luonnollisuus onkin nyt yksi meikkauksen trendeistä. Se näkyy muun muassa hyvin hoidettuna ihona, jota ei juuri tarvitse peitellä meikillä.

Luonnollisuutta suositaan myös arkimeikissä. Siinä pätee aina varma sääntö: vähemmän on enemmän.

– Suurin virhe meikatessa syntyy yleensä väärän meikkivoiteen sävyn valitsemisesta, tai siitä, että sitä käytetään liikaa. Meikkivoidetta pitäisi levittää vain ohut kerros unohtamatta nenänpieliä, silmän sisänurkkia, korvia ja kaulaa.

Tallqvistin mukaan meikkaaminen on taitolaji, jonka oppii parhaiten vain tekemällä. Tärkeässä roolissa ovat myös laadukkaat tuotteet ja välineet.

– Tärkeää on myös varmistaa meikkien kunto. Nekin vanhenevat ja menevät huonoksi, muistuttaa Tallqvist.

– Meikkaaminen on taitolaji ja sitä oppii parhaiten vain meikkaamalla, sanoo Sanna Pusulle (vas.) pikkujoulumeikin tehnyt kosmetologi Marjo Tallqvist. Kuva: SSS/Minna Määttänen