Jippu alkaa käydä Steissillä heti, kun ikä riittää – Salon nuorten keskus esitteli toimintaansa perheille

0
Joogaliinassa viihtynyt viisivuotias Jippu Virtanen saa odottaa vielä viisi vuotta ennen kuin voi alkaa käydä Salon nuorten keskus Steissillä. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Steissi avasi lauantaina Salossa ovensa perheille niin, että vanhemmat ja alle kymmenvuotiaatkin pääsivät näkemään ja kokemaan, mitä kaikkea nuorten keskuksessa voi tehdä. Koko perheen Steissi -tapahtuma järjestettiin taas parin vuoden tauon jälkeen.

Eri puolilla Steissiä sai kokeilla monenlaista talon vakiovarustetta kuten kiipeilyseinää, biljardia ja pingistä. Paikalla olleet nuoriso-ohjaajat toimivat peli- ja juttukavereina.

Salolaiset Jenni Laaksonen ja Teppo Virtanen toivat paikalle 7-vuotiaan poikansa Jemi Virtasen ja 5-vuotiaan tyttärensä Jippu Virtasen. Sisarukset riensivät ensi töikseen kiikkumaan ilmajoogaliinoissa.

– Olemme käyneet Steissin avointen ovien päivänä aina, vaikka lapsemme eivät vielä olekaan sen ikäisiä, että täällä muulloin kävisivät. Ihan varmasti Jippu ja Jemi alkavat käydä täällä heti, kun ikä riittää, toteaa itsekin nuorisopalveluissa työskennellyt Laaksonen.

Menevä musiikki soi, kun Triin Eller (vas.) ja Sari Pekkarinen opastivat Pyry ja Saga Vainionpäätä sekä sisarusten äitiä Kirsi Lehtosaarta kengurukengillä pomppimiseen. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Tapahtuma järjestettiin jo monena vuonna ennen koronaa, ja se on aina vetänyt osallistujia.

– Enimmäkseen paikalle tulevat ne, jotka eivät ole ennen täällä käyneet. He saavat nähdä, miten monipuolisesti Steissillä voi harrastaa, ja pääsevät kokeilemaan itsekin, Salon kaupungin nuorisotyön suunnittelija Maisa Heinonen kertoo.

Kangoo Club Salon ohjaajat Sari Pekkarinen ja Triin Eller esittelivät kengurukenkiä, joilla pomppimisen kiikalalainen Kirsi Lehtosaari totesi tuntuvan koko kehossa.

– En olisi uskonut, että tämä on näin rankkaa, hän naurahti hypittyään useamman kierroksen temppuja tehden.

Myös hänen lapsensa 9-vuotias Saga Vainionpää ja 7-vuotias Pyry Vainionpää kokeilivat kengurukenkiä, joilla pomppiminen kehittää niin tasapainoa kuin lihaskuntoakin.

– Lähdimme käymään, kun tyttö oli kuullut tapahtumasta. Halusin itsekin nähdä, millaista toimintaa Steissillä on.

Kirsi Lehtosaari oli ensimmäistä kertaa kengurukengissä. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Steissillä voi alkaa käydä sinä vuonna, kun täyttää kymmenen. Lehtosaari aikoo selvittää, pääseekö Saga ensi vuonna kulkemaan paikalle Kiikalasta bussilla vai täytyykö vanhempien alkaa kuljettaa häntä.

– Meiltä on Salon keskustaan puolen tunnin ajomatka. Jos bussilla kulkeminen ei onnistu, täytyy ajoittaa vaikka kauppareissut samoihin päiviin, hän suunnittelee.

– Pyry käy jo nyt Salossa seurakunnan elektroniikkakurssilla.

Tanja Kuusela opasti lauantaina kädentaitoja. Vanessa (vas.), Melissa ja Kelly Järve innostuivat pinssiheijastinten suunnittelusta. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Nuoriso-ohjaaja Tanja Kuusela opasti askartelijoita kädentaitopisteellä. 11-vuotias Vanessa, 9-vuotias Melissa ja 5-vuotias Kelly Järve ahersivat iloisesti pinssiheijastimia.

Lauantaina olivat avoinna myös Steissin Metka-kahvila ja skeittihalli Tunneli, jossa sai kokeilla skeittausta ja skuuttausta. Tunneli on ikärajaton harrastepaikka, joka on maksuton alle 18-vuotiaille. 18 vuotta täyttäneet voivat ostaa kausikortin tai maksaa kahden euron kertamaksun.

Nuorten keskus Steissi (Mariankatu 12, Salo) avoinna ti–pe 10–17-vuotiaille klo 14–18 ja 13–17-vuotiaille klo 18–20.30.

– Tulemme ehdottomasti hyödyntämään kaupungin nuorisopalveluja, Jipun ja Jemin vanhemmat Jenni Laaksonen ja Teppo Virtanen vakuuttavat. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo
Sari Pekkarinen laittoi kengurukengät Pyry ja Saga Vainionpäälle. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo