Ainakin 40 000 lintua menehtyi kanalapalossa Marttilassa

0
2000 neliön kanalasta tuhoutui palossa vajaa puolet. Kuva otettu perjantaina klo 14 aikaan. Kuva: SSS/Santeri Iltanen

Noin 2 000 neliön kokoinen kanalarakennus syttyi tuleen Marttilassa perjantaina päivällä. Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävän päällikön Petri Nenosen mukaan vajaa puolet rakennuksesta tuhoutui kokonaan ja toinen puoli saatiin pelastettua, mukaan lukien koneenkorjaushalli.

Koko rakennuksessa oli noin 80 000 lintua, ja tuhoutuneessa osassa oli noin 40 000 lintua, jotka menehtyivät. Nenonen totesi perjantaina iltapäivällä, että myös pelastuneeseen kanalan osaan pääsi savua, joten osa senkin siipikarjasta saattoi menehtyä. Kuolleiden lintujen tarkka kokonaismäärä ei vielä tuolloin ollut selvillä. Henkilövahingoilta onnettomuudessa kuitenkin säästyttiin.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Marttilan Heikolantielle hieman ennen iltapäiväyhtä. Jo ensimmäisten pelastuslaitoksen yksiköiden saapuessa paikalle, palo riehui valtoimenaan. Yhteensä paloa oli sammuttamassa 15 yksikköä.

Nenosen mukaan palon syttymissyy ei vielä ole tiedossa, vaan sitä selvitetään lauantaina. Selvitystyötä jatketaan ensi viikolla.

Juttu päivitetty kokonaan 18.11. klo 15.58 ja mm. otsikkoa muutettu klo 16.29.

Palosta muodostui valtavasti savua. Kuva: Simo Päivärinta
Savupatsas näkyi kauas, aina Vaskiolle asti. Kuva: SSS/Santeri Iltanen