Kisapäiväkirja Qatarsis: Herra Infantino, ethän kokeile MM-kisoja Afganistanissa

0
Saksa ja muut vastaavat valmiin jalkapalloinfrastruktuurin maat kisajärjestäjinä on niin nähty. Eikö totta, Gianni Infantino (kuvassa vasemmalla)? Sateenkaarinauhalla varustautunut Saksan liittovaltion sisä- ja yhteisöministeri Nancy Faeser (oik.) tervehti paikallisia henkilöitä Saksan jalkapalloliiton puheenjohtajan Bernd Neuendorfin tavoin. (Kuva: Lehtikuva/AFP/Ina Fassbender)

Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino totesi viime viikonloppuna, että Pohjois-Korea voisi järjestää jalkapallon miesten MM-kilpailut. FIFA haluaa tuoda ihmisiä yhteen.

Salkkari listasi Infantinon innoittamana kymmenen erinomaista vaihtoehtoa MM-kisaisänniksi vuodesta 2034 lähtien.

1) Pohjois-Korea: Itseoikeutettu tai siis Infantinon oikeuttama ykkönen. Suomen ulkoministeriön matkustustiedotteessa todetaan maan olevan varsin suljettu yhteiskunta, jossa mahdollisuutta omaehtoiseen matkailuun ei käytännössä ole. Eipä siis muuta kuin tuomaan ihmisiä yhteen!

2) Saudi-Arabia: Kun Qatarin kisoissa on päästy hyvään vauhtiin ja ehdottomasti kaikkien aikojen parhaisiin kisoihin, miksi emme jatkaisi samoilla teemoilla naapurissa? Toivorikkautta riittää siihen, että Saudi-Arabia saa kisat jo kahdeksan vuoden kuluttua.

3) Montserrat: FIFA:n 211 jäsenmaan pienin kansakunta, jossa oli vuonna 2020 alle
5 000 asukasta. Voisihan väkiluvultaan samaa luokkaa ollut entinen Perttelin kuntakin järjestää kisat, eli miksei sitten Montserrat voisi?

4) Anguilla: FIFA-rankingin viimeistä edellinen eli 210:s San Marinon jälkeen. Anguillan ainoan asutetun saaren maa-ala on tosin vain 91 neliökilometriä, mutta olisipahan tarjolla kompakti ja tiivistunnelmainen, ihmisiä yhteen tuova tapahtuma.

5) Burundi: On bruttokansantuotteella mitattuna maailman köyhin maa. Siinäpä olisi hyvän tahdon lähettiläänä tunnetulle Robin Hood -FIFA:lle upea tilaisuus!

6) Afganistan: On tutkimuksen mukaan maailman väkivaltaisin ja vaarallisin maa tänä vuonna melko selvällä erolla Jemeniin, vaikka ero hieman viime vuodesta pienenikin. El Salvadorin ja Hondurasin konfliktia vuonna 1969 on kuvailtu jalkapallosodaksi. Tämä termi voisi saada uusia ulottuvuuksia.

7) Syyria: Afganistanin ja Jemenin jälkeen sijalla kolme maailman väkivaltaisimpien ja vaarallisimpien valtioiden listalla. 2000-luvun historia on ollut siinä määrin karu, että jalkapallolle olisi tarjolla rauhan välittämistä.

8) Malediivit: Maailman alavin eli matalin maa on vaarassa upota ilmaston lämpenemisen vuoksi. Jalkapalloiluun saisi siis kenties lisähaastetta vesipalloilulla.

9) Amerikan Samoa: Maan urheiluhistorian ylivoimaisesti tunnetuimpaan asiaan sisältyvät lukemat 31–0. Sillä tuloksella Australia voitti Amerikan Samoan karsittaessa vuoden 2002 MM-kilpailuihin. Kotikisat voisivat saada ihmeitä aikaan tai pienentää tulevaisuuden kohtaamisen lopputuloksen vaikka 0–10:een.

10) Suomi: Qatariin pystytettiin kahdeksan stadionia. Kun ottelumäärä kasvaa jatkossa, lienee vähimmäisvaatimus kymmenen. Eipä siinä tarvittaisi yhteensä kuin joitain satojatuhansia katsomopaikkoja lisää.

P.S. Mr. Infantino! Kun kuitenkin luet tätä, niin huomioithan listaan liittyvän ironian. Ja sen, että monien maiden kohdalla puhutaan hyvin vakavista asioista. Älä kokeile ainakaan vaihtoehtoja 1–9, jooko.

Päivän Qatar-fakta:

Mennään positiivisuuden kautta: Qatar on useiden tutkimusten mukaan maailman turvallisin valtio.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments