Koiviston ura Susijengissä on sittenkin ohi – Koripalloliitto piilotti uutisen tiedotteeseen

0
Mikko Koivisto kuului Susijengin vakiokalustoon yli vuosikymmenen ajan.

Vilppaan kapteenin Mikko Koiviston maajoukkueura on ohi.

Koripalloliitto tiedotti torstaina järjestävänsä 14. marraskuuta pelattavan Suomi–Viro-maaottelun yhteydessä ”legendojen illan”, jossa kunnioitetaan viime vuosina maajoukkueuransa lopettaneita pelaajia. Yksi tiedotteessa mainituista pelaajista oli Mikko Koivisto.

Muut legendojen iltaan kutsutut pelaajat ovat Tuukka Kotti, Jamar Wilson, Shawn Huff, Petteri Koponen ja Matti Nuutinen.

Vielä keskiviikkona maajoukkueen päävalmentaja Lassi Tuovi kertoi etälehdistötilaisuudessa, ettei Koiviston maajoukkueura olisi ohi.

Koiviston nimeä ei löytynyt julkaistusta MM-karsintaryhmästä ja Salon Seudun Sanomat kysyi Tuovilta, ”voidaanko tästä vetää se johtopäätös, että Koiviston maajoukkueura on ohi?”.

– Ei. Meillä ei ole tapana ollut vastata tällaisiin kysymyksiin. Kaikki aktiiviset pelaajat kiinnostavat, Tuovi kertoi keskiviikkona.

24 tuntia myöhemmin liitto julkaisi tiedotteeseen piilotetun uutisen Koiviston maajoukkueuran päättymisestä.

Koiviston nimi puuttui jo kesän maajoukkueryhmästä, tuolloin Koivisto ei halunnut kommentoida poissaoloaan tai mahdollista maajoukkueuransa päättymistä.

35-vuotias Koivisto debytoi maajoukkueessa jo heinäkuussa 2008 Liettuaa vastaan. Debyyttiottelussa syntyi 17 pistettä.

Vantaan Pussihukkien kasvatti kuului koko 2010-luvun Susijengin avainpelaajiin. Koivisto pelasi neljä kertaa EM-kisoissa (2011, 2013, 2015 ja 2017) ja kerran MM-kisoissa (2014).

Maaotteluita Koivisto pelasi yhteensä 148, jolla hän on kaikkien aikojen tilastossa sijalla 14 heti pitkäaikaisen maa- ja seurajoukkuekaverinsa Teemu Rannikon takana.

Koivisto heitti maajoukkueessa yhteensä 740 pistettä (keskiarvo 5,0). Valtaosa pisteistä syntyi hänelle tyypilliseen takaan kolmoskaaren takaa, josta Koivisto upotti heittonsa 41 prosentin tarkkuudella.

Koiviston viimeiseksi maaotteluksi jäi EM-karsintaottelu Georgiaa vastaan helmikuussa 2021. Koivisto nimettiin vielä marraskuun 2021 MM-karsintaryhmään, mutta tuolloin hän ei mahtunut varsinaiseen kokoonpanoon.

Salolaistunut Koivisto pelaa jo seitsemättä kauttaan Vilppaassa ja hän on ollut mukana voittamassa seurahistorian jokaista neljää miesten SM-mitalia sekä toistaiseksi ainoaa Suomen mestaruutta keväällä 2021.

Tällä kaudella Koivisto on ollut edelleen Vilppaan tärkein kotimainen pelaaja.

Koivisto joutui jättämään tiistain voitokkaan Kouvot-kotiottelun väliin flunssan vuoksi. Hän ei ole kokoonpanossa myöskään perjantaina, kun Vilpas matkustaa KTP:n vieraaksi viimeiseen otteluun ennen maajoukkuetaukoa.

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi jatkaa Koripalloliiton onnistuneen maineenhallinnan kulttuuria. (Kuva: FIBA)

Kommentti: Liiton viestintäharhautus puri taas!

Koripalloliiton viestintäharhautukset ovat toimineet meikäläiseen joka kerta.

On kyseessä ollut sitten MM-kisoihin ostetun villin kortin hinta, kuoliaaksi vaiettu Universiadi-joukkue, Susijengin pimitetyt koronavirustartunnat, Henrik Dettmannin Helsingin Sanomille antama lopettamisuutinen tai Lauri Markkasen piilottelu viime kesänä Kisakallion leirillä, niin aina olen haluamattani edistänyt Koripalloliiton onnistunutta maineenhallintaa.

Tuoreimman harhautuksen teki Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi, joka käytti trendikkäästi muunneltua totuutta kysyttyäni Mikko Koiviston maajoukkueuran jatkosta.

Koripalloliiton viestintästrategiassa salolaisen paikallislehden toimittajalle voi puhua vähän palturia tai olla vastaamatta puheluihin – kunhan valtamediat pysyvät muonavahvuudessa tarkoin harkituilla ja ajoitetuilla jälkiruoilla.

Korjattu klo 10.10: Koivisto pelasi ensimmäisen miesten maaottelunsa Liettuaa vastaan.