Kuudestoista euroseikkailu on iso arvoitus – LP Salo löysi tutun ”syväkurkun” Hapoel Kfar Saban päävastustajasta

0
Hapoel Kfar Saba harjoitteli Salohallissa torstai-iltana. (Kuvat: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo)

LP Salo aloittaa torstaina jo 16. kautensa eurokentillä, kun joukkue kohtaa lentopallon naisten Challenge Cupin avausottelussa israelilaisen Hapoel Kfar Saban.

Torstai-illan ottelu on seuralle jo 72:s eurokentillä. Vain Tampereen Isku-Volley on pelannut suomalaisista lentopalloseuroista enemmän (85). Salolaisten takana ovat muun muassa miesten suurseurat VaLePa (70) ja Raision Loimu (65). Naisten puolella toiseksi eniten euro-otteluita on pelannut Hämeenlinna (59).

LP Salon kaikissa euroseikkailuissa mukana ollut joukkueen päävalmentaja Tomi Lemminkäinen jaksaa edelleen syttyä kansainvälisiin otteluihin, vaikka vielä viime kaudella joukkue pelasi Mestarien liigaa ja tällä kaudella ”vain” Euroopan kolmanneksi korkeinta euroturnausta Challenge Cupia.

– Pitää muistaa, että europelit ovat nykyiselle joukkueelle ainutkertainen kokemus. Jos Nettaa (maajoukkuelibero Laaksonen) ei lasketa, niin pelaajilla ei juurikaan ole kokemusta kansainvälisistä peleistä.

– Jos vertaa viime kauteen, niin nyt meillä on myös realistinen mahdollisuus voittaa. Viime kaudella (Mestarien liigassa) olimme hävinneet neljä matsia jo etukäteen, Lemminkäinen myöntää.

Tosin voittamisen todennäköisyyttä laskee merkittävästi se, että joukkue on kaukana suunnitellusta. Poislähteneen Aleksandra Petrovicin korvaajaa ei ole vieläkään hankittu ja ykköspassari Saana Virtanen on edelleen loukkaantuneena.

Hapoel Kfar Saba sijoittui viime kaudella Israelin liigan toiseksi Maccabi Haifan jälkeen. Kaksikko on hallinnut maan naislentistä vuodesta 2015: Kfar Saba voitti mestaruudet 2015, 2017 ja 2021, Haifa taas vuosina 2016, 2018–2019 ja 2022.

Torstaina kentän pisin pelaaja on 195-senttinen brassitorjuja Davis Tome Fernanda.

LP Salo on saanut paljon arvokasta tietoa Kfar Saban pelaajista ja pelitavasta. ”Syväkurkkuna” on toiminut Kfar Saban päävastustajassa Maccabi Haifassa pelaava kroatialainen Katarina Pilepic, joka edusti LP Viestiä kaudella 2019–2020.

LP Salo sai Pilepicin kautta pari ottelutallennetta, joiden pohjalta tilastomies Petri Virtanen koosti pelaaja- ja tilastoanalyysin.

– Saimme myös Pilepicin joukkueen kakkosvalmentajalta hyviä pelaajakohtaisia vinkkejä muun muassa passarista sekä liberon heikkouksista, Lemminkäinen paljastaa.

Video on kuitenkin vain video, eikä sen perusteella voi päätellä vastustajan todellista tasoa.

– Tuntuu, että voimme voittaa 3–0 tai ihan yhtä hyvin hävitä 0–3, Lemminkäinen hymähtää.

Pelaajista Lemminkäisen silmiin pistivät erityisesti yleispelaaja Anna Velikiy, kuubalaissyntyinen hakkuri Yunieska Robles Batista (Kazakstan) sekä peräti 195-senttinen brassitorjuja Davis Tome Fernanda.

– Yleensä israelilaisseurat ovat laittaneet rahansa aloitusseitsikkoon, eikä penkiltä löydy juurikaan apuja.

LP Salo on kohdannut israelilaisjoukkueen vain kerran aiemmin: kaudella 2015–2016 LP Salo pudotti Haifan CEV Cupista kahdella 3–0-voitolla.

LP Salo on valmistautunut euro-otteluun alkuviikon leirillä Kisakallion urheiluopistolla. Valmistautuminen alkoi dramaattisesti, kun Akatemia-joukkue joutui ikävään liikenneonnettomuuteen varhain sunnuntaina Hyvinkäällä.

Lemminkäinen kertoi, että tunnelma liigajoukkueessakin oli alkuksi luonnollisesti järkyttynyt. Akatemia-joukkueelle annettiin kriisiapua heti sunnuntaina ja toinen ryhmäpalaveri on myöhemmin. Sen jälkeen jokainen onnettomuudessa mukana ollut pelaaja saa kriisiapua tarpeen mukaan yksilöllisesti.

LP Salo tavoittelee illan ottelussa komeaa yleisömäärää tarjoamalla yhteistyökumppaniensa avulla ottelun pääsyliput vain euron hintaan.

”Eurolla europeliin” -kampanja on viime vuosina toiminut mukavasti, torstai-illan otteluun Lemminkäinen odottaa 600–800 katsojaa. Keskiviikkoiltana euron lippuja oli myyty noin 370 kappaletta.

Otteluparin voittaja kohtaa seuraavalla kierroksella joulukuussa viime kauden Espanjan liigan nelosen Avarca de Menorcan.

Naisten Challenge Cupin 1. osaottelu LP Salo–Hapoel Kfar Saba Salohallissa torstaina kello 19.

Tämä on vasta toinen kerta, kun LP Salo kohtaa israelilaisjoukkueen.

Eniten lentopallon euro-otteluita pelanneet suomalaisseurat:

85: Isku-Volley (M)
71: LP Salo (N)
70: VaLePa (M)
65: Raision Loimu (M)
59: Hämeenlinnan Lentopallokerho (N)
57: KuPS-Volley (M)
51: Perungan Pojat (M)
43: Pieksämäen NMKY (M)
27: Pielaveden Sampo (M)
26: Varkauden Tarmo (M)
25: Oriveden Ponnistus (N)

 

 

Päivitetty klo 21.15. Ennakkolippujen määrä.