Kuusi huonokuntoista taloa sai purkutuomion Salossa – kahden säilyttämisestä äänestettiin

6
Tyhjillään oleva Bändilä on mukana kaupungin purkulistalle. Kuva: SSS Arkisto/Minna Määttänen

Salon kaupunkikehityslautakunta on antanut purkutuomion kuudelle huonokuntoiselle rakennukselle. Kaupungilla ei ole rakennuksille enää käyttöä, ja ne on kannattavampaa purkaa kuin kunnostaa.

Purettavia rakennuksia ovat Märynummen päiväkodin vanhat rakennukset Välskärintiellä ja Ampujantiellä, Bändilä Ketomaankadulla, Ollikkalankatu 38:n rakennus, Hakastaron koulu Hakastaronkadulla sekä Asemakadun päiväkodin piharakennus Helenankadulla.

Märynummen päiväkodin vanhojen rakennusten tontit on tarkoitus kaavoittaa pientalotonteiksi. Muut rakennukset ovat tyhjillään ja huonossa kunnossa.

Kaupunkikehityslautakunnassa päätös vaati kaksi äänestystä. Jerina Wallius (ps.) esitti, että Bändilä otetaan pois purkulistalta, koska kuntalaisilla on ollut kiinnostusta vuokrata tilaa harrastustoimintaan.

Walliuksen esitys äänestettiin nurin äänin 8–3 (2 poissa). Hänen kannallaan olivat Simo Vesa (sd.) ja Aune Helenius (ps.).

Simo Vesa puolestaan esitti, että Ampujantien kiinteistö otettaisiin pois listalta. Hänen esityksensä kaatui äänin 7–4 (2 poissa). Vesan kannalla olivat Wallius, Helenius ja Anita Sjöholm-Nikkanen (sd.).

Kaupunki teettää rakennusten purkutyöt todennäköisesti urakoitsijalla. Purkutyöt tehdään ensi vuoden aikana, jos talousarviossa myönnetään tarkoitukseen rahaa.

Kaupunkikehityslautakunta pyysi viime kokouksessaan tilapalveluita tekemään perusteellisen selvityksen kaupungin kiinteistöistä, joille ei ole omaa käyttöä.

Selvityksen pohjalta lautakunta voisi päättää, mitkä voisi myydä ja mitkä purkaa. Ajatuksena on, ettei tyhjistä rakennuksista kertyisi kaupungille lämmitys- ja muita kuluja.

Laajempi selvitys tulee lautakunnan käsiteltäväksi myöhemmin.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Raikku
10 kuukautta sitten

Kyllä Saktan vanhaa osaa on myös melko turha ylläpitää ja tyhjää Linjuria. Eino Heinon talon voisi myös pakottaa purkamaan.

Olli
10 kuukautta sitten
Reply to  Raikku

Unohdit Kone Glansin. Eino Heinon kohdalla sentään jalkakäytävä hoidetaan, tätä ei tapahdu Kone Glansin kohdalla kuin satunnaisesti eli hyvin harvoin.

Koulurakennusten annetaan homehtua
10 kuukautta sitten

Puretaanko molemmat vanhan Hakastaron koulurakennukset? Vai vaan yläkoulu, missä oli homeongelmaa? Alakouluhan vaati vaan remontointia, mihin ei sitten budjetoitu rahaa, kuten käy varmaankin Meri-Halikon kanssa.

Nurin
10 kuukautta sitten

Kone-glans, Eino Heino, ihku, nyt ainakin

Mölö
10 kuukautta sitten
Reply to  Nurin

Et ole tainnut lukea uutisia: Salon teatterin toimisto ja lipunmyynti siirtyy Ihkun vanhoihin tiloihin, että se siitä purkamisesta.

Paljon korjattu on varoitusmerkki
10 kuukautta sitten

Asia on niin, että alkuperäiskuntoisen rakennuksen voi kerran korjata kunnolla. Toinen peruskorjaus onkin jo huomattavasti vaikeampi, koska silloin rakenteiden osalta on käsissä jos minkälaista kompromissin yhdistelmää. Tällöin purku on varteenotettava ja usein järkevin vaihtoehto.