Lähes mahdoton tehtävä Kfar Sabassa – Israelin reissu on LP Salolle kallis, mutta opettava

0
LP Salo otti tuntumaa Kfar Saban Green Halliin tiistaina. (Kuva: LP Viesti)

LP Salo on keskiviikkona lähes mahdottoman tehtävän edessä Israelin Kfar Sabassa.

Challenge Cupin toiselle kierrokselle selvitäkseen LP Salon pitäisi voittaa kotijoukkue Hapoel Kfar Saba ensin varsinaisessa ottelussa joko 3–0 tai 3–1 ja sen jälkeen vielä 15 pisteeseen pelattava kultainen erä. Otteluparin aaltoileva avausosa päättyi viime torstaina Salohallissa Hapoelin 3–1-vierasvoittoon.

LP Salon päävalmentaja Tomi Lemminkäinen ei luonnollisestikaan pidä tehtävää mahdottomana.

– Totta kai meidän olisi pitänyt Salohallissa voittaa se neljäs erä (26–28), jotta tilanne olisi helpompi. Uskon silti, että meillä on vielä mahdollisuus.

– Muistan hyvin, kun hävisimme (vuonna 2015) Azeryol Bakulle ensin ihan pystyyn Salohallissa, mutta vieraissa johdimme erin 2–1. Silloin oli kultainen erä lähellä, vaikka kukaan ei sitä odottanut, Lemminkäinen muisteli ja kertoi muistuttavansa tästä otteluparista myös nykyiselle joukkueelle.

Joka tapauksessa ottelun alku on korostetussa asemassa, sillä jos LP Salo häviää avauserän, on sen voitettava sen jälkeen neljä erää putkeen.

Mahdottoman tehtävän muuttaminen mahdolliseksi lähtee yleispelaajista, joissa ero Salohallissa oli valtava.

– Heidän yleispelaajat pitää saada kuriin ja meidän yleispelaajamme on saatava paremmille tehoille.

Lemminkäinen aikoo silti lähteä otteluun yleispelaajakaksikolla Arita TernavaDagmar Boom. Torstaina terävästi vaihdosta kentälle tullut 16-vuotias Iina-Reeta Kaikkonen aloittaa siis vaihtopenkillä.

– Iinan on ollut helpompi tulla vaihdosta kentälle, Lemminkäinen muistuttaa.

Sitä Lemminkäinen ei ole vielä päättänyt, että kuka keskipelaajakolmikosta Nea HaatainenKseniia PuhachJenni Jantunen jää Kfar Sabassa penkille.

Arita Ternavan (oik.) on löydettävä tehonsa, jos LP Salo aikoo raivata tiensä jatkoon. Kuva viime torstain avausosasta.

Matka Tel Avivin kyljessä sijaitsevaan Kfar Sabaan on toistaiseksi sujunut ilman kommelluksia. Joukkue oli perillä hotellilla juuri kun maanantai oli vaihtunut tiistaiksi.

– Meillä on sen verran kova joukkueenjohtaja (Petri Virtanen), että pääsimme passitarkastuksessa jonon ohi, Lemminkäinen vitsaili.

LP Salo pääsi harjoittelemaan tiistaina kaksi kertaa otteluhalli Green Hall Kfar Sabassa. Halliin mahtuu noin 800 katsojaa.

– Treeneissä halli tuntui isommalta kun toinen pääkatsomo oli kiinni.

Lemminkäisen havainnon perusteella koripallo näyttää olevan Kfar Sabassa sisäpalloilun ykköslaji, sillä lentopallokentän rajoissa ei ollut niin sanottua varoaluetta (Salohallissa se leveä vihreä kaistale).

– En tosin tiedä vielä, että pelataanko ottelu taraflex-matolla.

Vaikka LP Salon euro-ottelut päättyisivät tältä kaudelta Israelissa, Lemminkäinen ei usko, että seura tekee otteluparista tappiota.

– En ole vielä tehnyt tarkkaa laskelmaa, eikä anomuksia Lentopalloliittoon ole vielä lähetetty. Uskoisin, että jäämme plussalle, mutta ei hirveästi.

Yksi suurimmista tukijoista on Salon kaupunki, joka maksaa kansainvälisistä otteluista markkinointiyhteistyötukea tuhat euroa ottelua kohti.

Tukea tarvitaan, sillä Israel on yksi eurolentiksen kalleimmista kohteista.

– Hotelli ja ruoat maksavat yhteensä noin 5 000 euroa. Esimerkiksi viime vuonna Mestarien liigassa teimme kaksi reissua tähän hintaan, Lemminkäinen vertaili.

Säästösyistä LP Salon paluumatka on normaalia pidempi. Joukkue lentää ensin Varsovaan ja sieltä Tallinnaan, josta joukkue tulee laivalla Helsinkiin. Salossa joukkueen pitäisi olla torstai-iltana ennen kello yhdeksää.

Lauantaiaamuna joukkue lähtee kohti Pihtipudasta Mestaruusliigan otteluun.

– Sekin on hyvää oppia nuorille tulevaisuutta ajatellen, että totutaan raskaaseen reissaamiseen, Lemminkäinen muistutti.

Challenge Cupin 1. kierroksen 2. osaottelu Hapoel Kfar Saba–LP Salo Green Hall Kfar Sabassa keskiviikkona kello 18.30.

Päivitetty klo 23.05: Ottelun alkamisaika on kello 18.30 ja pelipäivä keskiviikko.