LP Salon kipinä sammui virheisiin – ”Ei vaan löytynyt ketään, joka olisi uskaltanut lyödä”

0
Kfar Saban laituri Davis Tome Fernanda oli toisessakin ottelussa tehokas. Kuva viime torstain avausosasta Salohallista.

LP Salon pienen pieni toivon kipinä Challenge Cupin jatkopaikasta sammui Kfar Sabassa käytännössä aloitusvihellykseen.

Avauserässä tilanteessa 15–6 LP Salo oli tehnyt jo 10 virhettä ja erä meni kotijoukkueelle 25–11. Sen jälkeen LP Salon olisi pitänyt voittaa neljä erää putkeen.

–  Saana (Lindgren) sai edes jotain aikaiseksi, muut tekivät vastustajalle pisteitä, LP Salon päävalmentaja Tomi Lemminkäinen kuvaili.

Toinen erä oli tilanteessa 15–15. Erän loppu meni Kfar Saballe 10–2!

– Se oli murheellinen erän loppu, Lemminkäinen tiivisti.

Sen jälkeen ottelussa ei ollut enää panosta. LP Salolla oli kolmannessa erässä kolme eräpalloa, mutta kotijoukkue tuli takaa ohi ja voitti erän jatkopalloilla 28–26.

– Kun erä piti katkaista, niin pääsimme lyömään kerran. Muuten laitoimme palloa sormilyönneillä verkon yli. Ei vaan löytynyt ketään, joka olisi uskaltanut lyödä, Lemminkäinen harmitteli ja jakoi tunnustusta kotijoukkueelle.

– Tämä joukkue oli selkeästi kovempi kuin edellinen Israelin vastustajamme (Haifa).

Sen sijaan kotijoukkueen seuraorganisaatio ei ollut yhtä kovassa kunnossa.

– Pelihalli ei ollut kunnossa aamutreeneissä. Eka erä pelattiin ilman rajatuomareita ja päätymainokset olivat liian kaukana, Lemminkäinen luetteli.

– Ei sillä peliin vaikutusta ollut, mutta harmittaa, kun Suomessa tehdään kaikki asiat viimeisen päälle ja muualla ollaan tosi välinpitämättömiä. Madeiralla kentällä oli rullaluistelijoita tunti ja vartti ennen ottelun alkua, Lemminkäinen muisteli.

Hapoel Kfar Saba kohtaa toisella kierroksella espanjalaisen Menorcan.

Lemminkäinen ei osannut olla pettynyt, vaikka tavoitteena ollut jatkopaikka jäi kauas.

Suurin ero joukkueiden välillä oli virheiden määrässä. LP Salo teki kolmeen erään 44 virhettä, jos mukaan lasketaan torjuntaan lyönnit.

– Ei sellaisella määrällä voi taistella voitosta. Ratkaisut ovat varovaisia, mutta silti tulee virheitä, Lemminkäinen ihmetteli.

Pelaajista parhaiten suoriutuivat hakkuri Lindgren ja toiseen erään Arita Ternavan tilalle tullut Iina-Reeta Kaikkonen.

– Saana ja Iina ovat pelistä toiseen plussalla, muut miinuksella. Tosin (Dagmar) Boom hoiti vastaanoton hyvin. Myös Jenni (Jantunen) tuli kolmanteen erään hyvin.

Kotijoukkueen Yunieska Robles Batista (17/+16!) oli taas täysin pitelemätön.

– Onhan se vaikeaa, jos hän lyö torjunnan yli vitosen ja kutosen väliin. Toki voin aina sanoa, että hypätkää puoli metriä ylemmäs, Lemminkäinen hymähti.

– Myös heidän passarinsa (Petya Barakova) oli todella hyvä. Hänellä on perusvarmat ja tarkat passit.

Sentään yhdessä asiassa Salo oli selvästi edellä Kfar Sabaa: keskiviikon ottelua seurasi Green Hallissa vain puolet siitä yleisömäärästä mitä Salohallissa (824).

LP Salo vaihtuu nyt LP Viestiksi, eikä loppukaudella ole muuta tavoitetta kuin Mestaruusliiga, koska Suomen cupistakin tuli aikainen lähtö.

Joukkue palaa Suomeen torstai-iltana ja lähtee lauantaina kohti Pihtipudasta. Ensi viikon lauantaina ohjelmassa on kotiottelu Pölkky Kuusamoa vastaan. Sen jälkeen joukkue aloittaa harvinaisen pitkän joulutauon, joka päättyy vasta loppiaisen jälkeen.

Näkymä loppukauteen on sumuinen.

– Periaatteessa kolmossija on meidän omissa käsissämme, mutta yhtä pieni ero on yhdeksänteen sijaan. Se on kylmä fakta, Lemminkäinen muistutti.

– Olen vähän unohtanut senkin, että olemme pelanneet koko syksyn ilman ykköspassaria, hän myönsi viitaten Saana Virtasen pitkään poissaoloon.

LP Viesti hakee edelleen loppukaudeksi vahvistuksia. Suurin tarve on yleispelaajalle.

– Mutta muitakin pelipaikkoja mietitään. Eihän esimerkiksi (Kseniia) Puhachin esitykset ole olleet hyviä. Ja jos Saana ei tule kuntoon, tarvitsemme myös passarin. Yksi oleellinen asia on sekin, että mihin meidän rahat riittää.

Joka tapauksessa tasainen ja useiden loukkaantumisten vuoksi repalainen Mestaruusliiga on niin auki, että yksikin vahvistus voi muuttaa voimasuhteita merkittävästi.

– Melkein jokainen joukkue voi taistella mestaruudesta yhdellä täsmähankinnalla, Lemminkäinen uskoo.

Challenge Cupin 1. kierroksen 2. osaottelu: Hapoel Kfar Saba–LP Salo 3–0 (25–11, 25–17, 28–26)

Hapoel Kfar Saban pisteet/plusmiinus: Davis Tome Fernanda 10/+5, Galya Devash 3/+3, Tali Hakas 7/+4, Anna Velikiy 6/+2, Sherilyn Bashorun 7/+4, Petya Barakova (passari) 2/+1, Yunieska Robles Batista 17/+16. Libero Noah Erezin vastaanottoprosentti: 38.
LP Salo: Julia Junila (passari) 1/0, Jenni Jantunen 4/+4, Saana Lindgren 14/+6, Arita Ternava 1/-3, Kseniia Puhach 1/-2, Nea Haatainen 7/0, Dagmar Boom 9/-2, Irina Mäkinen (passari) 0/-1, Iina-Reeta Kaikkonen 8/+4. Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti: 73.

Hyökkäysprosentti: 58–38
Vastaanottoprosentti: 40–55
Torjuntapisteet: 10–4
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 5/5–6/11
Tuomarit: Marek Lagierski (Puola), Tuncay Kandemir (Turkki)
Yleisöä: 450
Hapoel Kfar Saba kohtaa 2. kierroksella espanjalaisen Menorcan.

OHO!

Tämä oli vasta kolmas kerta, kun LP Salon euro-ottelut päättyvät ensimmäiseen ottelupariin.

LP Viestin seuraava ottelu: la 3.12. LiigaPloki–LP Viesti Pihtipudas-salissa kello 17.