Maajoukkuepelaaja Emmi Riikilän loukkaantuminen latisti tunnelmaa Salohallissa – LP Kangasala venyi kahden erän tappioasemasta vierasvoittoon jatkopalloilla

0
LP Kangasalan sitkeä taistelu palkittiin vierasvoitolla Salohallissa.

Harvoin voittajien tunnelmat ovat olleet niin apeat kuin LP Kangasalan leirissä keskiviikkoisen vierasvoiton jäljiltä. LP Kangasala venyi 0–2-tappioasemasta 3–2-voittoon LP Viestiä vastaan Salohallissa, mutta kaksi liigapistettä eivät vieraita lämmittäneet.

LP Kangasalan pelaajiston ja valmennusjohdon mietteet olivat yleispelaaja Emmi Riikilässä, joka loukkasi polvensa ottelun viidennessä erässä. Maajoukkuepelaaja Riikilän loukkaantumisen kestoa voi tässä vaiheessa vain spekuloida, mutta polvivammat eivät ole helpoimmasta päästä.

– En osaa yhtään sanoa hänen tilanteestaan, LP Kangasalan kapteeni Emmi Jalonen sanoi.

– Emmin loukkaantuminen on päivän isoin asia, päävalmentaja Arttu Keränen painotti.

Myös LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen sanoi, että viidennen erän tunnelma latistui Riikilän loukkaantumiseen.

– Harmittaa, vaikka ei ole meidän pelaajasta kyse, Lemminkäinen sanoi.

LP Kangasalalta alkaa loppua kohta yleispelaajat, sillä Kuusamosta hankittu Suomen mestari Viivi Pyhäjärvi on ollut pelaamatta koko alkukauden.

– Katsotaan, jos saisimme Viivin pelikuntoon joulun jälkeen, Keränen pohti.

Riikilä tuupertui lattiaan nelospaikan hyökkäyksensä jälkeen ja huusi jäitä. LP Kangasala johti tuossa vaiheessa viidettä erää 5–3. Hoitotoimenpiteiden jälkeen vieraiden pelaaminen jatkui kuitenkin yhtä vahvana.

LP Kangasala siirtyi ottelupallotilanteeseen 14–10, kunnes LP Viesti sai hetkellisesti pelistä kiinni Kseniia Puhachin syöttövuoron turvin. Ottelu päättyi jatkopalloilla LP Kangasalan voittoon, kun Neea-Maria Joen syöttö leijaili pitkäksi, mutta otti LP Viestin kannalta harmillisesti matkalla Arita Ternavan paitaan.

LP Kangasalan voitto oli siinä mielessä kova, koska joukkueelta puuttui vastaanottotilaston ykkösnimi, libero Tiiamari Sievänen.

– Vahingossa nousimme voittotaisteluun mukaan viidennessä erässä, Lemminkäinen näki.

– Joku voisi sanoa, että olimme lähellä voittoa, kun vain kahdella pisteellä hävisimme, mutta yhtä hyvin olisimme voineet hävitä erän 10–15.

LP Viestin kapteeni Saana Lindgren koki, että kotijoukkueen pelaajien päät painuivat liian herkästi huonoilla hetkillä.

– Pitää pelata loppuun asti niin kauan kuin erä kestää, Lindgren totesi.

Dagmar Boom ohitti Laura Laukkasen ja Emmi Jalosen torjunnan. Netta Rekola puolustusasemissa. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Lindgren mätti jälleen hakkurin tontilta hyvät henkilökohtaiset tilastot keräten muun muassa kuusi torjuntaa. Dagmar Boom säesti hyökkäyspäässä 17 pisteellään, mutta seitsemän suoraa vastaanottovirhettä heilautti hollantilaisen tilastoissa pakkasen puolelle.

– Syöttöön ja vastaanottopeliin täytyy alkaa keskittyä harjoituksissa enemmän. Meillä on niille osa-alueille hyviä pelaajia. Pitää vain saada itsevarmuus takaisin, niin tulemme täältä vielä, Lindgren painotti.

Kaksi peräkkäistä tappiota ovat jumittaneet LP Viestin sarjataulukossa keskikastiin. Salolaisten kymmenestä ottelusta puolet on mennyt viidenteen erään, joista LP Viesti on pystynyt voittamaan kolme.

Lindgren näkee, että LP Viesti on mennyt alkukauden aikana pelillisesti eteenpäin.

– Pitää muistaa, että meillä on todella nuori joukkue. On tullut myös loukkaantumisia. Asiat eivät ole menneet niin kuin suunnittelimme ennen kautta. Sarja on tasainen ja mielenkiitoisia pelejä on tulossa jatkossakin.

LP Viesti–LP Kangasala 2–3 (25–13, 25–21, 18–25, 21–25, 14–16)

LP Viestin pisteet/plusmiinus: Julia Junila (passari) 1/+1, Jenni Jantunen 1/-2, Saana Lindgren 22/+18, Arita Ternava 12/0, Kseniia Puhach 9/+9, Nea Haatainen 6/0, Dagmar Boom 17/-1, Irina Mäkinen (passari) 3/+1, Iina-Reeta Kaikkonen 4/0. Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti: 48.

LP Kangasalan pisteet/plusmiinus: Roosa Heikkiniemi 12/+3, Netta Rekola 9/+6, Emmi Riikilä 17/+7, Emmi Jalonen (passari) 0/0, Iida Pöllänen 12/+4, Laura Laukkanen 4/-2, Neea-Maria Joki 14/+6, Nea Luntamo (passari) 1/0. Libero Inka Sairialan vastaanottoprosentti: 38.

Hyökkäysprosentti: 41–36
Vastaanottoprosentti: 36–35
Torjuntapisteet: 12–10
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 12/17–13/12
Tuomarit: Mira Cavén, Esa Virta
Yleisöä: 448
SSS-pisteet: Lindgren 3, Puhach 2, Mäkinen 1.
Pistekilpailun tilanne: Lindgren 9, Boom ja Laaksonen ja Mäkinen 4, Ternava 3, Haatainen, Kaikkonen ja Puhach 2.
OHO!
LP Viestin otteluissa on pelattu tällä kaudella eniten eriä, 4,3 erää ottelua kohden.
LP Viestin seuraava ottelu: LP Viesti–LP-Vampula Salohallissa huomenna kello 18.30.