Mathildedalin joulusesonki käynnistyy marraskuun lopulla – ohjelmistossa esimerkiksi kulttuuria, markkinahumua ja visailua

0
Arkistokuva Mathildedalin vuoden 2018 joulumarkkinoilta. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Mathildedalin joulunalusaika käynnistyy marraskuun lopulla perinteisillä ruukkikylän joulumarkkinoilla. Markkinoita vietetään kahtena peräkkäisenä lauantaina 26. marraskuuta ja 3. joulukuuta.

26. marraskuuta aukeaa myös muotoilija Taija-Leena Jokilehdon ja valotaiteilija Timo A. Aallon Valitut elementit -näyttely. Ruukinrannassa sijaitseva näyttely sisältää viisi valo- ja tekstiilitaideteosta, jotka pääsevät parhaiten oikeuksiinsa iltojen hämärtyessä.

Mathildedalin Tonttupolku avautuu yhtäältä 26. marraskuuta. Kylässä kiertävän omatoimisen jouluvisakierroksen voi kulkea aatonaattoon saakka.

Kyläravintola Terhossa kuullaan joulukuussa esimerkiksi Mambasta tuttua Tero Vaaraa (3.12.) ja Siiri Nordinia (9.12.). Tiernapojat poikkeavat niin Matildan Marinaan (3.12.) kuin Terhoonkin (10.12.). Joulujazz-tapahtuma jammaillaan Marinassa 10. joulukuuta.

Kaikki kylän käsityöläispuodit pitävät ovensa auki 26.–27. marraskuuta ja 3.–4. joulukuuta. Osa puodeista on avoinna myös muina joulukuun viikonloppuina.