Kun synnyin, maailmassa oli kolme miljardia ihmistä. Nyt meitä on kahdeksan miljardia. Ei ihme, että lounasruokalassa saa jonottaa, vaikka maksaa omalla rahalla.
Yli puolet meistä asuu Aasiassa, ja se pienempikin puolisko saa nauttia orientaalisista aterioista. On vain ajan kysymys, kun Seppä Laurin viereen tulee Sushi-Iitan patsas.
Maailmassa mikään ei jakaudu tasaisesti, ei rikkaus, ei rakkaus eivätkä onnen lahjat.
Eivät kansallisuudetkaan, vaikka kansainvaelluksista puhutaankin.
Mutta entä jos jakautuisivat? Silloin Popedaa olisi viime kesänä kuunnellut Salon iltatorilla kolme tuhatta kiinalaista ja saman verran intialaisia. Kahvilassa olisi istunut tusina suomalaista.
Tuskin Pate Mustajärvellä oli mielessään tuollainen vaihtoehtoinen todellisuus, kun hän ilmoitti irtisanoutuvansa yhtyeestä.
Kun ottaa huomioon Pauli Anteron iän, todennäköinen syy löytyy Kelasta. Ei Anssista, vaikka muusikoista puhutaankin, vaan etuuksien maksajasta, joka aikoinaan tunnettiin Kansaneläkelaitoksena.
Kela kertoi syksyllä asiakasystävällisesti, että jos eläkeikä on saavutettu, on taloudellisesti kannattavampaa jäädä eläkkeelle tämän vuoden lopulla kuin ensi vuoden alussa.
Ikurin turpiini olisi voinut jäädä vanhuuseläkkeelle jo kolme vuotta sitten, mutta rock-henkilöt ovat ikinuoria. Nuoruuden salaisuus on pullossa. Siinä, jossa on mustaa hiusväriä.
Kiinalaiset ovat vielä jonkin aikaa maailman suurin kansakunta.
Yksi melkein puolestatoista miljardista kiinalaisesta kohtasi vastikään yhden amerikkalaisen.
Presidentit Xi Jinping ja Joe Biden tapasivat ensimmäistä kertaa kasvotusten Balilla. Amerikkalainen Biden edusti tilaisuudessa kiinalaiseen ammattiveljeensä verrattuna vähemmistökansallisuuksia.
Ja nyt mennään vielä pienempään vähemmistöön, rikkaisiin.
Miljardien ihmisten joukossa on myös miljardöörejä. Rikkaista rikkain on Elon Musk.
Muskin viimeisin iso ostos on pikaviestipalvelu Twitter. Asiasta on oltu huolissaan. Lisääntyykö vihapuhe ja väärä tieto entisestään? Välittääkö Musk ihmisoikeuksista?
Kun piirtelin yli 40 vuotta sitten kauppaoppilaitoksessa vuokaavioita, olin varma, että en ikimaailmassa tarvitse atk:ta.
Nyt kun sosiaalisessa mediassa tulee vastaan täysi-ikäisen, oikeustoimikelpoisen ja äänioikeutetun kansalaisen postaama kakkapökäle-emoji, toivon, että olisin ollut oikeassa.
Twitterille on myös vaihtoehtoja, ja moni entinen twitteristi onkin kertonut Twitterissä lähtevänsä Twitteristä Jos meno muuttuu liian likaiseksi, kannattaa valita ruotsalainen Tvätteri.