Vilppaan Miro Sirkiä ajoi korille, ja mahdollista levypalloa päivysti kyseisessä tehtävässä pitkin ottelua kunnostautunut Luka Tallqvist. (kuvat: SSS/Minna Määttänen)

Televisiokatsojien keskuudessa suursuosion edelleen saavan Vain elämää -sarjan jaksoissa on kysytty välillä kyllästymiseen asti ”Mitä täällä tapahtuu?”. Kun artisti on saanut kollegansa joraamaan, liikuttumaan tai nauramaan, on tulkintaa ylistetty kyseisellä päivittelyllä.

Myös Salon Vilppaan U16-poikien koripallojoukkueen osalta on alettava lauantain jälkeen kysyä: ”Mitä täällä tapahtuu?”

Ensinnäkin joukkue voitti lauantaina Salon Urheilutalolla Ura Basketin pistein 82–72 (41–46). Toiseksi Vilppaalla on nyt neljä voittoa neljästä ottelusta. Kolmanneksi Ura Basket ei ole mikä tahansa vastustaja. Kolme sen pelaajaa (Ami Hyvönen, Elias Pura, Verneri Virtanen) nimettiin alkuviikolla joulukuiselle maajoukkueleirille, eli he kuuluvat aivan Suomen huippuihin omassa ikäluokassaan. Lisäksi Ura voitti viime kaudella 15-vuotiaiden mestaruuden ja on pelannut kansainvälisiä otteluita.

Vilppaan valmentaja ja seurasihteeri Tommi Sainio on nähnyt juniorikoripalloilun parissa hyvin paljon.

Kuinka suuri yllätys tämä voitto oli, Tommi Sainio?

– Odotas vähän, kun mietin, miten tämän sanoisin. Ettei kuulostaisi ylimieliseltä… Tottakai tämä oli jonkinlainen yllätys. Mutta tiesin pystyvämme voittoon, jos pelaamme erittäin hyvin. Ja pelasimme erittäin hyvin.

– Tuntuuhan tämä ihan erityisen hyvältä, kun tietää näiden poikien historian Uraa vastaan. Siellä on vuosien mittaan tullut isojakin tappioita.

Tämänkaltainen voitto epäilemättä houkuttelee katsojia uudelleenkin paikalle. Vilpas voitti levypallotilaston peräti 58–34. Suhdeluvut Vilppaan 26 hyökkäyslevypallosta ja Uran 21 puolustuslevypallosta ovat hyvinkin poikkeukselliset.

 Luka Tallqvistin kymmenen hyökkäyslevypalloa on todella suuri lukema, Sainio huomautti.

Tallqvist on syytä nostaa esiin, samoin kuin 23 pistettä heittänyt Anton Lundström. Sen enempää ei kuitenkaan ole tämän ryhmän kohdalla syytä mennä yksilöihin, sillä joukkue voittaa tai häviää nimenomaan joukkueena.

Vilppaan Anton Lundström oli paikoin hankala puolustettava Ura Basketin pelaajille.

– Sarjan parhaita vastaan meidän pitää voittaaksemme liikuttaa palloa hyvin ja olla puolustuksessa yhtenäisiä. Tämä toimi erinomaisesti kolmannella neljänneksellä, jossa peli oikeastaan ratkesi, Sainio totesi viitaten lukemin 22–7 edenneeseen kymmenminuuttiseen.

Sainio toteaa ensisijaisen tavoitteen olleen kauteen lähdettäessä sijoittuminen kahdeksan parhaan joukkoon kymmenen joukkueen sarjassa. Sillä turvattaisiin SM-sarjapaikka ensi vuodeksikin.

– Kyllähän tässä nälkä vähän kasvaa syödessä. Kun kausi on alkanut tällä tavalla, niin kyllähän meidän pitää tavoitella paikkaa neljän joukkueen lopputurnaukseen, valmentaja miettii.

Jonkinmoinen toppuuttelukin on tässä vaiheessa silti paikallaan.

Miisa Aaltonen oli tyttöjen ottelun paras pisteidentekijä.

– Laskin, että kolme ensimmäistä ottelua meidän niin sanotusti pitikin voittaa, sillä Ura oli ensimmäinen ennalta kärkikastiin laskettu vastustaja. Asetelmista ollaan aika paljon viisaampia siinä vaiheessa, kun kaikki joukkueet ovat pelanneet kerran toisiaan vastaan, Sainio muistuttaa.

Vilppaan U19-tytöt saavuttivat puolestaan kauden ensimmäisen voittonsa SM-sarjassa kuudennessa ottelussaan. Vilpas päihitti Salohallissa Tampereen Pyrinnön 59–46 (28–27).

Salolaisten aloitusviisikosta Miisa Aaltonen ja Katariina Hilska urakoivat kentällä yli 34 peliminuuttia. Aaltonen heitti hyvillä prosenteilla 17 pistettä ja keräsi Anna-Stiina Virtasen kanssa parhaan plusmiinuslukeman (+15).

Vilpas onnistui kolmen pisteen heitoissaan oivallisella 41 prosentin tarkkuudella ja voitti levypallot selvästi 56–38. Iida Korpijärvi napsi yhdeksän levypalloa ja jakoi neljä koriin johtanutta syöttöä.

U16-poikien SM-sarja:
Salon Vilpas–Ura Basket-07 82–72

Vilppaan pisteet/levypallot: Arttu Satola 15/12, Eelis Lahti 2/1, Miro Sirkiä 14/6, Lenni Heinäsuo 10/4/4 syöttöä, Anton Lundström 23/5, Luka Tallqvist 8/16, Kaur Kopli 1/5, Lukas Lehtonen 9/7/4 syöttöä

Juttua muokattu 12.11. kello 18.38 yleisömäärän osalta.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments