”Moottoritie on nyt jäisessä kunnossa” – raskasta ajoneuvoa yritetään nostaa ojasta keskiviikon ja torstain välisenä yönä

14
Aura-auto kaatui moottoritiellä maanantaina. Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

Salon seudulla tapahtui useita liikenneonnettomuuksia maanantain aikana.

Pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta kerrottiin maanantaina, että onnettomuuksien suma alkoi Varsinais-Suomessa puoli yhdentoista maissa aamupäivällä. Samoihin aikoihin alkoi myös lumisade.

Moottoritiellä onnettomuuksia tapahtui sekä Paimion että Muurlan suunnalla. Myös ainakin Teijontiellä ja Somerolla tiellä 280 raportoitiin onnettomuuksista.

– Moottoritie on jäisessä kunnossa, Pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta todettiin.

Myös Tieliikennekeskus antoi maanantaina varoituksen liukkaasta ajokelistä eteläisessä Suomessa.

Salon ja Muurlan liittymän välillä sattunut ulosajo haittasi liikennettä iltapäivän kolmesta puolisentoista tuntia. Tilanne oli ohi puoli viiden aikoihin.

Muurlan ja Salon liittymien välisellä osuudella sattui liikenneonnettomuus myös iltakuuden tienoilla maanantaina.

Ojaan ajanutta raskasta ajoneuvoa yritettiin nostaa moottoritiellä maanantain ja tiistain välisenä yönä, ja moottoritiellä oli väliaikaisesti käytössä kiertotie. Nostotyössä ei kuitenkaan onnistuttu, ja nostotöihin oli tarkoitus ryhtyä uudelleen järeämmällä kalustolla tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta kerrottiin keskiviikkoaamuna, ettei nostotyötä kuitenkaan tehty viime yönä, vaan se on tarkoitus tehdä keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

 

Juttua päivitetty 21.11.2022 kello 17.30: Raskaan ajoneuvon nosto tapahtuu myöhemmin.
Juttua päivitetty 21.11.2022 kello 18.07: Jälleen liikenneonnettomuus moottoritiellä.
Juttua päivitetty 22.11.2022 kello 8.28: Lisätty tieto raskaan ajoneuvon nostotöistä.
Juttua päivitetty 22.11.2022 kello 10.52: Täsmennetty tietoa nostotöistä.
Juttua päivitetty 23.11.2022 kello 9.35: Päivitetty tietoa nostotöistä ja muokattu otsikkoa

14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mekaanikko
10 kuukautta sitten

Kyllä tullin tulisi tarkistaa kaikkien maahan saapuvien rekkojen rengastus. Joku espanjalainen kuski tietenkin puolikaljuilla kesäkumeilla liikkeellä.

MDI
10 kuukautta sitten
Reply to  Mekaanikko

Yli kaksikymmentä vuotta sitten Puttgardenissa tullimies otti paperit talteen ja sanoi, ettei nastoilla pääse Saksaan. Ehdotus, että ajamme alle sata kilometriä Lyypekkiin vaihtamaan renkaat lämpimään autotalliin ei käynyt. Hän suostui lainaamaamaan pihdit nastojen poistoon.

Suomessa puuhataan laittomasti maassa oleville lääkintähuoltoa ja työlupia, tämä on ongelma täällä vihersossulandiassa. Aikoinaan vaimo meni töihin Saksaan ja tehtiin aids-testit. Suomessa niitä ei saanut tehdä, koska kansainväliset sopimukset muka kielsivät. Kas kun ne eivät kieltäneet muita unionin jäsenmaita.

Mökö
10 kuukautta sitten
Reply to  Mekaanikko

Näkee kuvastakin, että ojassa on aura-auto ja vieläpä suolan- ja hiekanlevitin takana. Espanjastako ne tulevat tänne teitä hoitamaan?

Mä vaan
10 kuukautta sitten

Halikon puolella puuttuvat kevyen liikenteen väyliltä aurauskepit.

Mara
10 kuukautta sitten
Reply to  Mä vaan

Ne on varmaan ehditty heittää jo ojien pohjille.

Tassu
10 kuukautta sitten

Tienkäyttäjän yleiset velvollisuudet. Vaaran ja vahingon välttämiseksi tienkäyttäjän on noudatettava liikennesääntöjä sekä olosuhteiden edellyttämää huolellisuutta ja varovaisuutta.

Keijo K.
10 kuukautta sitten
Reply to  Tassu

Aivan oikein. Nykyisten tienkäyttäjien mielestä tuollainen tienkäyttäjä on kuitenkin häirikkö, joka on jarruna kiireisille tienkäyttäjille, joilla on vain oikeuksia, ei velvollisuuksia.

Urpo
10 kuukautta sitten
Reply to  Keijo K.

Minä olen nykyinen tienkäyttäjä, enkä ajattele tuolla tavoin.

Pertti
10 kuukautta sitten
Reply to  Keijo K.

Useimmiten tämän tyyppinen kirjoitus kertoo kirjoittajan omista teoista ja tuntemuksista. Ei muiden puolesta voi mitään kirjoittaa.

Keijo K.
10 kuukautta sitten
Reply to  Pertti

Kuvitteleeko joku, että henkilöt, jotka ajelevat omilla säännöillään, tulevat julkisuuteen edes nimimerkin takana? Liikenteeessä olisi paljon vähemmän ongelmia, jos siellä ei olisi niin paljon itsekkäitä, jopa narsistisia kuljettajia.

Pertti
10 kuukautta sitten
Reply to  Keijo K.

En kyllä ymmärrä, mitä tarkoitat tuolla kirjoituksen alulla. Ei nimimerkit merkitse mitään, kun liikutaan liikenteessä. Tuosta narsismista olen samaa mieltä, ja siihen voi lisätä sellaisen ns. vihakäyttäytymisen, mitä täälläkin esiintyy.

Pertti
10 kuukautta sitten

Takavarikkoon auto. Tuollainen kuljettaja on tiellä liian vaarallinen.

Keijo K
10 kuukautta sitten
Reply to  Pertti

Lunastukseen varmaan meneekin, sitähän varmaan tarkoititkin.

Pertti
10 kuukautta sitten
Reply to  Keijo K

En tarkoittanut, tarkoitin mitä kirjoitin.