Mörkö-pimeysjuhla saapuu Björkbodaan

0
Mörkö-pimeysjuhlassa juhlitaan pimeyttä. Kuva: TS-arkisto/Marttiina Sairanen

Kemiönsaarella järjestetään viidettä kertaa Mörkö-pimeysjuhla. Mörkö ei ole valofestivaali, vaan se juhlii pimeyttä.

Tapahtuma kiertää kunnan kylissä vaihtaen paikkaa vuosittain. Tänä vuonna se pidetään 11.–12. marraskuuta Björkbodassa. Aiemmin tapahtumaa on vietetty Taalintehtaalla, Vretassa ja Örössä.

Tapahtumapaikkana toimii hiljattain avattu Kulturhus Björkboda, entinen Björkboda folkskola. Pimeysjuhla levittäytyy talon sisäpihalle, viereiseen suureen tiipii-telttaan sekä talon juhlasaliin, aulaan ja työpajaluokkiin.

Perjantaina voi tutustua klo 17 alkaen taideinstallaatioihin ja tarjolla on myös tarot-luentaa. Klo 18.30 alkaa Hämärä illallinen, johon myydään erikseen illalliskortteja – muuten tapahtuma on ilmainen. Klo 20 sali avataan festivaalivieraille ja luvassa on muun muassa mystistä musiikkia. Klo 22 nähdään vielä pimeitä kokeiluja.

Lauantaina on luvassa erilaisia työpajoja, kuten klo 14–16 kynttilätyöpaja, syanotypiatyöpaja ja kaurapuuromaskityöpaja sekä klo 15–17 ompelutyöpaja. Klo 17 avautuvat taideinstallaatiot ja muun muassa leirituligrilli syttyy. Klo 17.30 esiintyy varjojonglööri ja klo 18 avataan haamupolku. Klo 18 on myös tarot-luentaa ja klo 20 vielä jatkot.

Lisätietoa tapahtuman ohjelmasta löytyy sivulta: https://kubu.fi/morko.

Mörkö-pimeystapahtuma Kulturhus Björkbodassa (Smedskullantie 3, Björkboda) 11.–12. marraskuuta.