Mustavalkoisista sinimustiin – Olli Jakonen pysyy Turussa, mutta vaihtaa leiriä

0
Olli Jakonen pääsi täyteen vauhtiin viime kauden jälkimmäisellä puoliskolla. Hänet valittiin Ykkösen lokakuun parhaaksi pelaajaksi. (Kuva: TS-arkisto/Jukka Vaso)

SalPan kasvatti Olli Jakonen siirtyy Turun Palloseurasta Veikkausliigassa pelaavaan paikallisvastustajaan Interiin.

22-vuotias Jakonen pelasi vahvan päättyneellä kauden Ykkösessä. Kauden aikana TPS:n avauskokoonpanoon murtautunut Jakonen iski 11 maalia ja oli joukkueensa parhaita pelaajia.

Jakonen pelasi SalPan edustusjoukkueessa kaudet 2018–2020, Ykköstä Ekenäs IF:ssä 2021 ja TPS:ssä 2022. Seuraava askel oli siis luonnollinen, mutta ei helppo – olihan hänen isänsä Petri pelannut pitkään TPS:ssä ja toiminut seuran johdossa. Isoveli Oskari pelasi TPS:ssä peräti seitsemän kautta 2015–2021.

– Odotin, että tulee iso shokki, mutta aika helpolla päästiin. Kaikki olivat iloisia urani seuraavan askeleen puolesta ja kaikki läheiset ovat kyllä tämän siirron takana, Olli Jakonen vakuutti Interin YouTube-kanavalla julkaistussa haastattelussa.

Jakonen oli asettanut itselleen selkeän tavoitteen pelata Veikkausliigassa kaudella 2023. Kun TPS hävisi liigakarsinnassa FC Lahdelle, mustavalkoiset vaihtuivat sinimustiin.

– Löysin hyvän joukkueen ja pääsin siten tavoitteeseen.

Jakosen tavoitteena on tehdä kaksinumeroinen maalimäärä myös Veikkausliigassa.

– Toivottavasti saan jo ensimmäisellä kaudella kymmenen maalin rajan rikki ja saan tehtyä sinimustissa mahdollisimman paljon häkkejä.

Interin uusi päävalmentaja Jarkko Wiss oli seurannut Jakosen kehittymistä jo pidempään.

– Olli oli mielestäni viime kaudella TPS:n parhaita pelaajia. Hän on työteliäs hyökkääjä, joka ei kaihda kontaktia. Hän viimeisteli hyvin maaleja paikoista, mitä hänellä oli.

– Olli on monikäyttöinen hyökkäyksen pelaaja, jolla on vielä paljon käyttämätöntä potentiaalia. Kaiken kaikkiaan tosi mielenkiintoinen pelaaja, Wiss kommentoi.