Omistusrakenteen muutos synnytti Twig-miljonäärejä – Salon tulokärjessä tuttujen nimien lisäksi yllätyksiä

1
Twig Comin myyntijohtaja Tomi Raita ja hallituksen puheenjohtaja Jukka Nieminen myivät viime vuonna osan omistuksistaan pääomasijoittajalle. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Yrityskaupat nostivat salolaisen Twig Com Oy:n omistajia vuonna 2021 lähelle maakunnan tulokärkeä.

Ruotsalainen pääomasijoitusyhtiö osti alkuvuonna 2021 enemmistön yrityksestä. Kaupat toivat yrityksen hallituksen puheenjohtajalle Jukka Niemiselle ja myyntijohtaja Tomi Raidalle 3,7 miljoonan euron pääomatulot.

Heidän tulonsa toivat maakunnan eniten tienanneiden listan sijat 18 ja 19. Listalta löytyy sijalta 76 niin ikään Twigin omistajiin kuuluva Jari Savojoki, jonka pääomatulot olivat 1,2 miljoonaa euroa.

Operatiivisella tasolla yrityskauppa ei vaikuttanut Twigin toimintaan. Omistuksiaan myyneet ovat edelleen töissä yhtiössä, eivätkä he luopuneet omistuksistaan kokonaan.

Twig Com valmistaa Halikossa henkilöhälyttimiä, ja koko tuotantoketju suunnittelusta valmistukseen on samassa paikassa. Yrityksen juuret ovat salolaisessa matkapuhelinyhtiö Benefonissa.

Lue lisää Twigistä tästä: Salolaisia vientiyrityksiä: Niskavuorelaisella otteella maailmalle

Myös salolaisen Nordic ID:n omistus muuttui viime vuonna, kun yhdysvaltalainen teknologiayhtiö Brady Corporation ostiRFID-teknologiaankeskittyneen yrityksen.

Nordic ID:n perustaja Jorma Lalla löytyy listan sijalta 45 yli 1,8 miljoonan euron tuloilla.

Eristetehtailija ja kiinteistösijoittaja Jorma Nieminen on vuodesta toiseen Salon tulokärjessä. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Finnfoam-yrityksestään tuttu Niemisen perhe on jälleen hyvin edustettuna maakunnallisella listalla.

Eristemiljonääri ja kiinteistövälittäjä Jorma Niemisen tulot yltivät tällä kertaa miltei 4,2 miljoonaan euroon.

Tuttuja nimiä listalla ovat myös Perniön Kosken kartanon väki: Mariana von Limburg Stirumin ja Fredrik von Limburg Stirumin pääomatulot olivat noin 700 000 euroa.

Ison tulopotin keräsi myös salolaisen kulttuuri- ja ravintolaelämän kehittäjänä tunnettu Sanna Jousi, joka tienasi miltei 600 000 euroa pääomatuloja.

– Yritykselläni on pitkään ollut muutakin toimintaa kuin ravintolatoimintaa, sanoo Jousi. Sen enempää hän ei halua kommentoida asiaa.

Salolaista yrittäjyyttä listalla edustaa myös sijalta 370 löytyvä Johanna Amnelin, jonka luonnonkosmetiikkayritys Saaren Taika on ollut paljon esillä viime vuosina. Hänen ansiotulonsa olivat 250 202 euroa ja pääomatulonsa 145 833 euroa.

Somerolla sijaitsevan Palikaisten kartanon isäntä, emeritusprofessori Johan Gullichsen on maakunnallisen listan sijalla 116. Hänen ansio- ja pääomatulonsa ovat yhteensä miltei miljoona euroa.

Sijalla 121 on puolestaan somerolainen Ari Kujansuu, jonka yrityskaupasta peräisin olevat pääomatulot olivat yli 900 000 euroa.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Pettynyt osakesijoittaja
2 kuukautta sitten

Benefonin osakkeiden omistajien myöhemmin perustama Geo Sentric oli sijoittajille täysi pettymys. Osakkeet menivät tuhkana tuuleen. Toivottavasti Twig Com Oy ei hakeudu pörssiin