Perniössä käynnistetään joulukausi sunnuntaina – markkinatouhujen lisäksi keskustellaan jokiuoman myllerryksestä

0
Perniössä on sunnuntaina tarjolla jouluisaa markkinameininkiä. Kuva: TS-arkisto/Ari-Matti Ruuska

Perniössä vietetään tulevana sunnuntaina joulukauden avajaisia, ja Kunnantalon sisäpihan kojuihin ja telttoihin nousee noin 20 myyntipisteen joulumyyjäiset.

– Perniön joulumyyjäisten perinteen mukaisesti pääosassa ovat paikalliset tekijät ja myyjät, tapahtumatiedotteessa kerrotaan.

Kunnantalon ykköskerroksesta löytyy puolestaan joulupukin kammari.

Ilotulitusta Perniössä ei tänä vuonna nähdä, mutta kirkonkylän keskustaan syttyvät jouluvalot. Juhlavalaistuksen saa myös peruskorjauksesta vähitellen valmistuva Kunnantalo.

Tapahtuman järjestävät Perniön kirkonkyläyhdistys ja Osuuskunta Pro Perniö.

Perniönjoen tulvasuojeluhankkeen kaivuutyöt alkoivat viime kesänä. Kuva: SSS-arkisto/Santeri Iltanen

Perinteisten jouluriemujen lisäksi tarjolla on keskustelutilaisuus Perniönjoen kaivuista.

Viime kesänä alkanut urakka on herättänyt paljon keskustelua, ja projektia johtava Varsinais-Suomen ely-keskus on kerännyt paikallisilta palautetta.

Keskustelu- ja infotilaisuus järjestetään Kunnantalon toisen kerroksen salissa, jonka ikkunoista avautuu myös näköala joelle. Kello 14 alkavassa keskustelussa kysymyksiin on vastaamassa tulvasuojeluhankkeen projektipäällikkö, vesitalousasiantuntija Pekka Parkkila ely-keskuksesta.

Tilaisuudessa näytetään dronekuvia kaivutöiden vaiheista ja kerrotaan, miten hanke ensi kesänä jatkuu kirkonkylän pohjoisosassa. Kaivuista 20 prosenttia on vielä tekemättä.

Perniön joulunavajaiset Kunnantalolla su 27.11. klo 14–18. Lupajantie 1.