Perttu Blomgren sai kutsun Susijengiin – myös Aatu Kivimäki mukana MM-karsinnoissa

0
Perttu Blomgren oli Susijengin mukana jo viime kesänä ja putosi ensimmäisenä pois lopullisesta EM-joukkueesta. (kuva: SSS-arkisto)

Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Lassi Tuovi on valinnut Vilppaan Perttu Blomgrenin marraskuun MM-karsintaotteluihin Saksaa ja Viroa vastaan.

Joukkueeseen valittiin myös entinen Vilppaan pelaaja Aatu Kivimäki, joka on pelannut vahvaa alkukautta Saksan kakkostasolla Tübingenissa.

Tuovin ryhmässä on yhteensä 16 pelaajaa, joista 12 voidaan nimetä kokoonpanoon. Puolet eli kahdeksan pelaajaa oli mukana viime syksyn EM-kisoissa, joissa Susijengi sijoittui kahdeksanneksi. EM-joukkueesta puuttuvista pelaajista Lauri Markkanen pelaa NBA:ssa ja Miro Little Yhdysvalloissa koulukorista, Petteri Koponen ja Shawn Huff lopettivat uransa EM-kisoihin.

Susijengi varmisti paikkansa ensi syksyn MM-kisoihin jo elokuussa, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö jäljellä olevissa karsintapeleissä olisi panosta.

– Mitä enemmän voittoja me jäljellä olevasta MM-karsintaottelusta haemme, sitä suotuisammin se vaikuttaa ranking-sijoitukseemme ja sitä paremmat asetelmat saamme MM-kisojen alkulohkoarvontoihin, Tuovi muistuttaa.

Suomi kohtaa Saksan 11. marraskuuta Bambergissa ja Viron 14. marraskuuta Espoossa. Viroa valmentaa Susijengin entinen apuvalmentaja Jukka Toijala.

 

Miesten maajoukkue MM-jatkokarsintoihin 7.–14. marraskuuta:

Perttu Blomgren (Vilpas), Daniel Dolenc (Karhubasket), Shawn Hopkins (Craiova, Romania), Mikael Jantunen (Treviso, Italia), Okko Järvi (Seagulls), Henri Kantonen (Karhu Basket), Aatu Kivimäki (Tübingen, Saksa), Alexander Madsen (AEK Ateena, Kreikka), Edon Maxhuni (Crailsheim, Saksa), Alex Murphy (Hokkaido, Japani), Topias Palmi (Craiova, Romania), Remu Raitanen (Albacete, Espanja), Sasu Salin (Tenerife, Espanja), Ilari Seppälä (Saint-Chamond, Ranska), Luukas Vaara (Hagen, Saksa), Elias Valtonen (Manresa, Espanja).
Päävalmentaja: Lassi Tuovi.
Valmentajat: Mikko Larkas, Hanno Möttölä, Teemu Rannikko, Jussi Hirvonen.
Seuraavat ottelut: 11. 11. Saksa–Suomi (Bamberg, Saksa), 14. 11. Suomi–Viro (Espoo).