Perussuomalaiset ja kokoomus julkaisevat tänään vaihtoehtobudjettinsa

0
Kokoomuksen kannatus on uuden HS-gallupin mukaan 21,3 prosenttia, mutta etumatka toisena olevaan perussuomalaisiin on pienentynyt. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra osallistuivat puolueiden puheenjohtajatenttiin syyskuussa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Kokoomuksen kannatus on uuden HS-gallupin mukaan 21,3 prosenttia, mutta etumatka toisena olevaan perussuomalaisiin on pienentynyt. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra osallistuivat puolueiden puheenjohtajatenttiin syyskuussa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Oppositiopuolueet kokoomus ja perussuomalaiset kertovat tänään, minkälaiset valtion budjetit ne tekisivät ensi vuodelle, jos olisivat vallassa.

Kokoomus on jo kertonut, että puolueen tavoitteena olisi vaalikauden aikana tehdä leikkauksia neljän miljardin edestä. Säästöjä tehtäisiin muun muassa sosiaaliturvamenoista ja hallinnosta. Verokevennyksiä rahoitettaisiin muun muassa verotuksen painopisteen muutoksilla.

Myös perussuomalaisilta on odotettavissa leikkausehdotuksia, jotka todennäköisesti iskisivät ainakin maahanmuuttomenoihin ja kehitysapuun.