Etelä-Pohjanmaa on koripallon ykkösmaakunta – Karhubasket jyrää Euroopassa ja Kobrat kotimaassa

0
EM-kisoissa Suomen paidassa loistanut Henri Kantonen on noussut viime viikkoina odotetun korkealle tasolle. (Kuva: Lehtikuva/Emmi Korhonen)

Etelä-Pohjanmaa on noussut tänä syksynä Suomi-koriksen ykkösmaakunnaksi.

Keskiviikkona Kobrat voitti Lapualla Korisliigan kärkikamppailussa KTP:n 63–60 ja nousi yksin sarjakärkeen. Karhubasket taas haki Unkarin Körmendista neljännen peräkkäisen voittonsa FIBA Europe Cupissa ja varmisti samalla jatkopaikkansa.

Karhubasketin 90–89-vierasvoitto oli kovan työn takana. Voiton ratkaisi ex-Vilpas Henri Kantonen, joka heitti viimeisen viiden minuutin aikana peräti 12 pistettä ja puolusti loistavasti Körmendin viimeisen hyökkäyksen.

Karhusta loistivat myös Daniel Dolenc (22 pistettä) ja Cameron Jones (15 pistettä/6 syöttöä).

Karhubasketin jatkopaikka tietää samalla sitä, että joukkue pelaa kahden jäljellä olevan alkulohko-ottelun lisäksi kuusi ottelua jatkolohkossa. Se taas tulee aiheuttamaan joukkueelle melkoisen otteluruuhkan kotimaisessa Korisliigassa ja sekoittaa samalla jo sovittua otteluohjelmaa.

Lapuan Urheilutalolla Kobrat oli jälleen vahva ottelun viimeisillä minuuteilla.

KTP johti avauskympillä jo 15 pisteellä, mutta Kobrat tuli nopeasti tasoihin ja nihkeä ottelu eteni kori korista päätösminuuteille asti. KTP johti kaksi minuuttia ennen loppua 60–56, mutta kotijoukkue vei Danny Pippenin johdolla viimeiset sata sekuntia tylysti 7–0.

Pippen (27 pistettä) heitti ottelun seitsemän viimeistä pistettä ja kruunasi iltansa torjumalla KTP:n Brandon Slyn viimeisen sekunnin tasoituskolmosen.

Kobrat on voittanut kahdeksasta ottelustaan kuusi. Korisliigassa on tällä hetkellä kaksi joukkuetta jotka ovat hävinneet vain kahdesti tällä kaudella: Kobrat ja totta kai Karhubasket.

Vilppaan näkokulmasta keskiviikon kärkiottelu oli lupaava, sillä railakkaasti koko kauden hyökännyt KTP oli todella tukkoinen.

Vilpas kohtaa perjantaina KTP:n Kotkassa. Vilppaalla on myös iso rasitusetu, sillä joukkue pelasi oman ottelunsa tiistaina Salossa, kun taas KTP on kotona Lapuan reissulta vasta varhain torstaiaamuna.

Korisliiga jää maaottelutauolle sunnuntaina pelattavan Karhubasket–Korihait-ottelun jälkeen.