Salon Raskasta joulua -konsertti perutaan – Katri Helenan joulukonsertista ei vielä varmuutta

0
Raskasta joulua jää tänä vuonna soimatta Salossa tapahtumajärjestäjän konkurssin vuoksi. Kuva vuodelta 2018. Kuva: SSS-arkisto/Mikko Kiviluoto

Perinteisen Raskasta joulua -musiikkikiertueen oli tarkoitus rantautua Salohalliin 7. joulukuuta, mutta keikka on nyt peruttu. Asiasta ilmoitettiin tiistaina kiertueen nettisivuilla.

Tiedotteesta käy ilmi, että Raskasta joulua -yhtye sekä sitä edustava Master Events -ohjelmatoimisto järjestää osan kiertueesta omalla riskillään. Kiertue karauttaa vielä seitsemään kaupunkiin, kun alkuperäisessä aikataulussa keikkapaikkoja olisi tässä vaiheessa (29.11.) jäljellä 15.

Tämän vuoden Raskasta joulua -konsertti peruuntuu tai on jo peruuntunut Salon lisäksi esimerkiksi Helsingistä, Espoosta ja Joensuusta. Varsinais-Suomen maakuntakeskukseen Turkuun kiertue poikkeaa suunnitellusti 16. joulukuuta.

Myös ensi kesän Salo Soi- festivaalin tulevaisuus on pimennossa. Tapahtumaan myytiin jo ennakkolippuja syksyn aikana. Viime kesänä festarikansaa villitsi muun muassa Klamydia-yhtye Vesku Jokisen johdolla. Kuva: SSS-arkisto/Santeri Iltanen

Peruuntumisten taustalla on keikkajärjestäjä RH Entertainment Oy:n konkurssi. Yhtiö asetettiin konkurssiin 11. marraskuuta Pirkanmaan käräjäoikeuden päätöksellä.

Nyt RH Entertainmentin järjestämäksi kaavaillut tapahtumat ovat monilta osin vaakalaudalla. Yritys on järjestänyt muun muassa Salo Soi -kaupunkifestivaalia, joka on suunniteltu juhlittavaksi myös ensi kesänä (14.–15.7.).

Festareille ehdittiin tarjota jo ennakkolippuja kampanjahintaan alkusyksyn ajan. Viime kesänä Salo Soi myytiin loppuun.

RH Entertainmentin oli tarkoitus tuoda Katri Helenan joulukonsertti Uskelan kirkkoon 11. joulukuuta. Konsertin järjestämisestä tai järjestämättä jättämisestä ei ole vielä tietoa. Lippu.fi-lipunmyyntipalvelu ei kuitenkaan toistaiseksi myy lippuja tapahtumaan.

Katri Helenan on tarkoitus esiintyä Uskelan kirkossa 11. joulukuuta, mutta tällä haavaa konsertin toteutumisesta ei ole varmuutta. Kuva: Lauri Laukkanen

Konkurssipesää hoitava asianajotoimisto Krogerus Oy kertoo selvittävänsä konkurssin vaikutuksia RH Entertainmentin yleisötapahtumiin. Konkurssipesä pyrkii myös selvittämään, voidaanko tapahtumia järjestää kolmansien tahojen toimesta.

Mikäli on hankkinut lipun tilaisuuteen, joka on peruutettu tai tullaan peruuttamaan, peruuntumisesta aiheutuva vahinko on konkurssissa valvottavaa velkaa. Tällöin saatavat voi ilmoittaa konkurssipesälle sähköpostilla osoitteeseen rh@krogerus.com.

Saatavailmoituksessa pyydetään ilmoittamaan velkojan yhteystiedot, saatavan määrä ja peruste sekä tieto siitä, milloin lippu on ostettu.