SalPaan on imua – päävalmentaja Suonperä kritisoi kovin sanoin kaupungin liikuntatoimea

4
Frans Grönlund (oik.) pelasi viime kaudella Ykköstä PIF:n kapteenina. Kuva heinäkuun paikallisottelusta TPS:ää vastaan. (Kuva: TS-arkisto/Jori Liimatainen)

Ykköseen noussut SalPa piti viikonloppuna talven ensimmäisen tryout-leirin, jossa seura tarkkaili uusia pelaajia.

Leiri pidettiin Urheilupuistossa varsin arktisissa oloissa, eikä tilannetta helpottanut se, ettei tekonurmen lämmitys ollut päällä. Se sai SalPan päävalmentajan Tero Suonperän kihisemään kiukusta.

– Onhan se käsittämätöntä, ettei lämpö ollut päällä. Onko se osaamattomuutta tai vai ihan pelkkää kiinnostuksen puutetta, Suonperä kritisoi Salon kaupungin liikuntatoimea.

– Olen ollut hiljaa näistä asioista jo pitkään, mutta enää en voi olla. Tämä vaatii nyt isompaa keskustelua kaupungin kanssa. Näin ei voi jatkua. Mielestäni ansaitsemme parempaa.

Tryout-leirillä oli yhteensä 30 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia. Kenttäpelaajista 20 oli paikalla antamassa näyttöjä, loput olivat SalPan junioreita tai sopimuspelaajia.

Paikalla oli useita mielenkiintoisia pelaajia, joista ehkä se mielenkiintoisin oli 22-vuotias keskuspuolustaja Frans Grönlund.

Grönlund pelasi kaudella 2020 Veikkausliigaa IFK Mariehamnissa, kunnes palasi takaisin Pargas IF:n riveihin. Grönlund oli nostamassa PIF:n Ykköseen kaudella 2021 ja pelasi viime kaudella joukkueessa Ykköstä.

– Jo pelkästään se, että Grönlund veti nollakelissä shortsit jalassa oli miehekäs veto. Hänelle tullaan tarjoamaan sopimusta, Suonperä vakuutti.

Suonperän silmää miellytti myös keskikentän kolmikko Aleksi JännesMikael AnttilaRoope Pyyskänen, jotka ovat harjoitelleet joukkueen mukana jo ennen leiriä.

19-vuotias Jännes ja 20-vuotias Pyyskänen pelasivat viime kaudella Kakkosta FC Honka Akatemiassa ja Anttila SJK Akatemiassa Ykköstä.

– He olivat erittäin vakuuttavia. Esimerkiksi Jännes sijoittuu hyvin, on aina pelattavissa ja pystyy myös puolustamaan boksissa. Todella monipuolinen pelaaja, Suonperä kehui.

SalPa tulee odotetusti muuttumaan ensi kaudeksi melko roimasti. Viime kauden joukkueesta eivät varmuudella jatka John Fagerström, Pekka Mattila, Akseli Auranen ja Valtteri Peltola.

Halukkaita tulijoita sen sijaan riittää.

– SalPa selkeästi kiinnostaa pelaajia, halukkaita on riittänyt, Suonperä paljasti.

SalPa aloitti joukkueharjoitukset maanantaina. Tällä hetkellä joukkue harjoittelee kolme kertaa viikossa. Seuraava tryout-leiri on kahden viikon kuluttua.

SalPa osallistuu myös Ykköscupiin, joka alkaa tammikuun lopussa. Ensimmäinen harjoitusottelu on Kakkoseen pudonnutta PIF:ää vastaan 10. joulukuuta Urheilupuistossa.

– Toivottavasti tekonurmella on silloin lämmöt päällä, Suonperä hymähti.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Repa
2 kuukautta sitten

Muualla yritetään säästää energiaa, ja palloilijat itkevät kentän lämmityksen perään. SalPan edustus voi lämmittää kentän omalla kustannuksellaan.

Suomifutis nousuun
2 kuukautta sitten

Olosuhteet ja harjoitusvuorojen lukumäärät ovat laadukkaan harjoittelun peruspilareita. Menestys edellyttää laadukasta ja määrällisesti oikeassa suhteessa toteutettua harjoittelua. Ykkösen ja Kakkosen välissä on tasoero, jota ei pelkillä pelaajavalinnoilla taklata. Kilpailukykyisissä seuroissa pallolliseen harjoitteluun on varattu neljä vuoroa viikossa pelien lisäksi.

Suomen sääolosuhteissa jalkapallohallit, kuplat ja lämmitetyt tekonurmet mahdollistavat laadukkaampaa harjoittelua. SalPalle näiden peruspilareiden tarjoaminen on nyt ensisijaisen tärkeää, mikäli halutaan saavuttaa tavoite Ykkösessä säilymisessä. Yksi treenivuoro lisää viikkoon ja lämmitetty alusta, jos sitä kuplavuoroa ei mistään järjesty.

Marko
2 kuukautta sitten

SalPa tulee alas ykkösestä että paukkuu. Mitään halleja ei pidä rakentaa yksittäisille seuroille, rakentakoot itse tai jos eivät rahat riitä, niin harrastakoot halvemmin.

Joka urheiluseura vuorollaan vaatii halleja ja ties mitä. Kaupungin ydintehtäviin kuuluvat koulut ja terveydenhuolto, ei mikään kilpaurheilun tukeminen. Koulut ja vanhusten asumiset ensin kuntoon. Jos sääolot estävät pelaamisen, so what, ei jääpalloakaan pelata tropiikissa.

MDI
2 kuukautta sitten
Reply to  Marko

Komppaan Markoa sillä lisäyksellä, että lasten ja nuorten urheiluharrastuksen tukeminen on ok mutta kun seurat alkavat leikkiä ”pisnistä urheilutoimenjohtajineen ja genaral managereineen”, niin maksakoot itse. Se olisi oikeaa liiketoimintaa.