Omat pojat ja tytöt maailmalla: Sami Päivärinta vei nuoria Leijonia voittoihin, Onni Ruohomaa Pikkuleijonien mukana Yhdysvalloissa

0
Sami Päivärinta. Arkistokuva.

Someron Pallon kasvatti Sami Päivärinta oli osaltaan auttamassa Suomen alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkuetta oivallisiin tuloksiin Tshekissä pelatussa turnauksessa. Nuoret Leijonat voittivat kaikki kolme otteluaan selvillä eroilla.

Ensin Suomi päihitti Tshekin ”haastajajoukkueen” 8–2, sitten Ruotsin 6–1 ja lopuksi Tshekin ykkösryhmän 4–0. Seuratasolla Rauman Lukkoa nykyisin edustava Päivärinta pelasi nelosketjun keskushyökkääjänä ja antoi ensimmäisessä ottelussa yhden maaliin johtaneen syötön.

Salossa kiekko-oppinsa saanut Onni Ruohomaa oli puolestaan Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen matkassa. Suomi voitti neljästä Yhdysvaltain Plymouthissa pelatusta harjoitusturnausottelusta kaksi.

Ruohomaa pelasi kolmos- ja nelosketjuissa ja oli yhdessä ottelussa niin sanottu kolmastoista hyökkääjä. Hänelle ei merkitty tehopisteitä.

Alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut pelataan vuodenvaihteessa ja alle 18-vuotiaiden vastaava tapahtuma ensi keväänä.

Italian naisten koripalloliigassa Helmi Tulonen pelasi yli 26 minuuttia. Salon Vilppaan kasvatti onnistui kolmessa yhdeksästä pelitilanneheitostaan. Seitsemän pisteen lisäksi Tuloselle merkittiin kuusi levypalloa, kun hänen edustamansa Lucca hävisi vieraskentällä Sesto San Giovannille 55–80.

Salon Seudun Sanomat seuraa säännöllisesti paikallisten pelaajien kansainvälisillä kentillä.