Suonäppien tarina saa jatkoa – suomusjärveläisen teatteriyhdistyksen jatko oli vaakalaudalla, uusi hallitus pelasti

0
Suonäppien toiminnassa pitkään ja jopa alusta asti olleita henkilöitä kuvattuna kesäkuussa. Vasemmalta Urpo "Upi" Heinonen, Arto "Nipa" Nieminen, Iira Lucenius, Juhana Manner ja Ulla Lintula. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Harrastajateatteritoimintaa Suomusjärvellä pyörittävän Suonäpit ry:n viimeistä lukua ei ole vielä kirjoitettu, vaikka kesällä niin väläyteltiinkin.

Teatteriyhdistyksen entinen puheenjohtaja Iira Lucenius nimittäin kertoo, että Suonäpeille muodostettiin lokakuisessa syyskokouksessa uusi hallitus.

– Mukana on paljon pitkän linjan teatteriharrastajia esimerkiksi Provinssista, Salon Teatterista ja myös meiltä Suonäpeistä, varajäsenenä hallituksessa jatkava Lucenius paljastaa.

Lucenius iloitsee myös siitä, että teatteriyhdistys sai hallitukseensa tyystin uusiakin tuttavuuksia.

– Siis sellaisia henkilöitä, joilla ei ole aikaisempaa tarttumapintaa toimintaamme, hän täsmentää.

Hallituksen uutena puheenjohtajana aloittaa vuodenvaihteessa salolainen Kauko Kuparinen.

– Suonäppien tulevaisuus herätti kesällä runsaasti huolta. On huomionarvoista, että yhdistyksen pariin palasi nyt useita sellaisia henkilöitä, jotka olivat olleet tovin poissa, Lucenius alleviivaa.

Kuva Suonäppien kesäkuun harjoituksista, joissa treenasivat Marja Leppähaara (vas.), Vasili Balagurov, Sofia Laaksonen, Riku Ekman ja Sofia Mäkirinne. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon Seudun Sanomat uutisoi Suonäppien mahdollisesta alasajosta ensi kertaa kesäkuussa.

– Tekijäporukka on vähentynyt, Iira Lucenius totesi ytimekkäästi tuolloisessa jutussa.

Suonäpit esitti kuluneena kesänä 40-vuotisjuhlanäytelmänsä Aivan pihalla!

– Yleisömäärä jäi aavistuksen alle tuhanteen, kun yleensä ollaan päästy jokseenkin yli. Vähän olemme kieltämättä yllättyneitä, ettemme nelinumeroiseen lukuun yltäneet, Lucenius mainitsi elokuussa.

Hän täsmensi samassa yhteydessä, että Suonäppien ydinporukka on ollut jo pitkään kasassa, mutta tuoreitakin tekijöitä kaivattaisiin. Huutoon vastattiin syyskokouksessa uusilla, ja myös uusvanhoilla, jäsenillä.

Tulevasta suvesta Lucenius ei osaa vielä sanoa mitään.

– Hallitus päättää aikanaan, lähteekö se tuottamaan uutta produktiota ensi kesäksi, hän kiteyttää.