Korisliigan marssijärjestys normalisoitui ennätysajassa – suosikkikolmikko pyrkii lauantaina venyttämään voittoputkiaan

0
BC Nokialla (kuvassa vasemmalla Johnathan Stove ja oikealla Perrion Callandret) ei ole ollut helppoa Salohallissa pelatun kauden avausottelun jälkeen. Vilpas (kuvassa Niilo Kärkkäinen) pyrkii venyttämään voittoputkensa koko marraskuun mittaiseksi. (kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Palautuuko mieleen se esihistorialliselta tuntuva aika, jolloin BC Nokia voitti tämän kauden kolme ensimmäistä miesten korisliigaotteluaan muiden muassa Salon Vilpasta ja Helsinki Seagullsia vastaan?

Tai se, kun Vilpas kärvisteli kahden voiton ja viiden tappion lukemissa? Vieläkö muistilokeroista löytyy Seagullsin vain kaksi voittoa kuudesta ensimmäisestä ottelusta? Entä Karhubasketin kaksi tappiota kolmesta avauspelistä?

Näistä tilanteista on kulunut lopulta hyvinkin vähän aikaa eli noin kuukauden päivät. Väliin mahtui vieläpä lähes kahden viikon mittainen maaottelutaukokin.

Siitä huolimatta Korisliigan marssijärjestys on 2020-luvun näkökulmasta normalisoitunut ennätysajassa. Ennakkosuosikkien meneillään olevat voittoputket ovat yhteenlaskettuna jo 16 ottelun mittaiset (Karhubasket seitsemän, Seagulls viisi, Vilpas neljä).

Samaan aikaan BC Nokia on hävinnyt kahdeksasta edellisottelustaan kuusi ja pistänyt ulkomaalaispelaajien ”osastoaan” merkittävästi uusiksi sekä liigajoukkueessa että I divisioona B:tä pelaavassa akatemiaryhmässä.

Pääsarjassa pelkistetyin selitys heikkoihin tuloksiin on ollut korinteon sietämätön vaikeus. Lauantaina sekä BC Nokia että Vilpas ovat pääsemässä otteluun jokseenkin parhailla kokoonpanoillaan, joskin nokialaisryhmästä puuttuu koko alkukauden sivussa ollut Antti Ahonen.

Miesten Korisliigaa, BC Nokia–Vilpas lauantaina kello 18 Nokian palloiluhallilla.