Taatusti klassista -konsertissa kuullaan klassikkoja ja uutuuksia kuuden salolaisen huippuosaajan voimin

0
Näkkärin konsertissa esiintyvät viulisti Marjatta Ilomäki, oopperalaulajat Jussi Vänttinen ja Saara Rauvala, pianisti Henni Isojunno sekä sellistit Anna-Maaria ja Olli Varonen.

Lokakuussa käynnistyneet Taatusti klassista -konsertit jatkuvat Salon Kulttuuritila Näkkärissä 11. marraskuuta konsertilla, jossa esiintyy kuusi salolaista taiteilijaa.

Esiintymässä ovat oopperalaulajat Jussi Vänttinen ja Saara Rauvala, viulisti Marjatta Ilomäki, pianisti Henni Isojunno sekä sellistipariskunta Anna-Maaria ja Olli Varonen. Estradilla on siis koko Taatusti klassista -työryhmä. Kuusikkoon mahtuu tuhansien konserttien kokemus ja meriittiä kansallisilta ja kansainvälisiltäkin foorumeilta. Ryhmä sai myös paikallisesti paljon uusia musiikin ystäviä juuri päättyneellä Soivat kylät -kierroksellaan.

Konsertissa kuullaan klassikkoja ja mielenkiintoisia uutuuksia. Illan aloittaa todellinen klassikko, Ludvig van Beethovenin Pianotrio op. 1 nro 3. Sen lisäksi ensimmäisellä puoliajalla kuullaan sellokirjallisuuden helmi: Zoltán Kodályn Allegro maestoso ma appassionato (soolosonaatista op. 8).

Väliajan jälkeen vuorossa on 2000-luvun teos, Harri Wessmanin 5-osainen sarja selloduolle, ja illan päätteeksi Saara Rauvala ja Jussi Vänttinen esittävät Puccinin, Wagnerin ja Madetojan teoksia. Konsertti saa päätöksen koko kuusikon voimin.

Konsertin järjestää Taatusti klassista -työryhmä yhteistyössä Salon kaupungin kanssa.

 

Taatusti klassista -konsertti Kulttuuritila Näkkärissä (Ylhäistentie 2, Salo) 11. marraskuuta klo 19.