Teijon Masuunin joulumarkkinat jo 11. kertaa – tarjolla esimerkiksi taidetta, herkkuja ja käsitöitä

0
Tunnelmia Teijon joulumarkkinoilta vuodelta 2018. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Teijon Masuunilla järjestetään perinteiset käsityöläisten joulumarkkinat marraskuun viimeisenä viikonloppuna. Kaikkiaan ruukkikylän kaksipäiväisiä joulumarkkinoita vietetään nyt jo 11. kerran.

Myynnissä on erilaisia kotimaisia käsityö- ja lähiruokatuotteita yli 80 tekijältä. Tarjolla on esimerkiksi taidetta, keramiikkaa, vaatteita ja asusteita, leivonnaisia, hyvinvointituotteita sekä joulukoristeita.

Lähiruokakattauksessa on muun muassa hunajaa, hilloja, mehuja, savukalaa, kananmunia, mausteita sekä suolaisia ja makeita jouluherkkuja.

Myyjiä on sekä ulkona Masuunin sisäpihalla että Masuunin alakerran lämpimissä sisätiloissa. Sekä Masuunin omat puodit että sen syyskauden taidenäyttelyt ovat avoinna markkinoiden ajan.

Näyttelyihin on vapaa pääsy, ja ne päättyvät joulumarkkinoihin.

Teijon alueen kyläyhdistys on mukana markkinahumussa perinteisen puuropajansa muodossa. Myynnissä on esimerkiksi joulupuuroa, glögiä ja grillattua makkaraa. Kyläyhdistyksen pisteen tuotoilla tuetaan Teijon luontokoulun toimintaa.

Ensimmäisen markkinapäivän päätteeksi lauletaan tuttuun tapaan kauneimpia joululauluja Teijon kivikirkossa kello 16.

Lauantaina on lasten iloksi tarjolla talutusratsastusta Sintti-ponilla kello 12–14 ja sunnuntaina poniajelua Freijan kyydissä samaan aikaan. Ponit tulevat paikalle säävarauksella.

Tapahtumassa on myös mahdollista tukea paikallista eläinsuojelutyötä. Salon seudun eläinsuojeluyhdistys on paikalla ja myy esimerkiksi kannatustuotteitaan, vapaaehtoisten tekemiä käsitöitä, leipomuksia ja arpoja.

Teijon Masuunin joulumarkkinat 26.–27. marraskuuta kello 11–16.