Tyks valittelee suurta henkilöstöpulaa koronaepidemian keskellä – ”Kääntöpistettä parempaan ei ole vielä lähiaikoina näkyvissä”

0
Tyksissä harmitellaan terveydenhuollon kuormittumista. Kuva: Lehtikuva/Timo Heikkala

Koronan ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa on jatkanut kasvuaan, ja se on nyt 432 sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajalta, kertoi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri tiedotteessaan tiistaina.

Myös sairaalakuormitus on edelleen kohonnut.

Tiistai-aamuna Tyksin sairaaloissa oli hoidossa 36 koronapositiivista potilasta, joista 24 oli hoidossa koronavirusinfektion vuoksi. 12:lla ensisijaisesti muusta syystä hoidossa olevalla potilaalla koronavirus oli todettu lisälöydöksenä.

Perusterveydenhuollon vuodeosastoilla, eli Varsinais-Suomen terveyskeskuksissa, oli tiistai-aamuna yhteensä 60 koronapotilasta. Näistä 45 koronan vuoksi, 15:llä korona on lisälöydös.

– Tilanne ei ole hyvä, eikä se ole pelkästään koronan syy, sillä koko terveydenhuollon kuormittuminen on hankala ongelma. Koronaepidemian kääntöpistettä parempaan ei ole vielä lähiaikoina näkyvissä, Tyksin infektiolääkäri Harri Marttila sanoi.

– Pärjäisimme muuten kohtalaisesti, mutta koska henkilöstöpula on niin suuri, tilanne on hyvin vaikea, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin vt. johtaja Mikko Pietilä kertoi.

Sairaanhoitopiirin mukaan kaikissa Varsinais-Suomen kunnissa tehosterokotetta on hyvin saatavilla.

– Influenssarokotetta otetaan samaan aikaan aktiivisesti ja sen osalta joissakin kunnissa voi olla ruuhkaa, tiedotteessa muistutettiin.

Koronakoordinaatioryhmä ei tehnyt muutoksia voimassa oleviin suosituksiin. Ryhmä kokoontuu seuraavan kerran 13. joulukuuta, ellei tarvetta kokoukselle synny aikaisemmin.