Ukrainalaisten auttaminen toi Vuoden teko -palkinnon MLL Somerolle

0
Vuoden yhdistys, vapaaehtoinen ja teko palkittiin MLL Varsinais-Suomen piirin syyskokouksessa. Kuva: MLL Varsinais-Suomen piiri

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri on palkinnut syyskokouksessaan MLL Someron paikallisyhdistyksen Vuoden teko -tittelillä. MLL Someron yhdistykselle palkinnon toi nopea reagointi ukrainalaisten auttamiseksi.

– Yhdistys on tehnyt valtavasti työtä MLL:n Naapuri & Naapuri -toiminnan hyväksi. He ovat onnistuneet järjestämään pienellä rahalla paljon upeita kokemuksia sotaa paenneille lapsiperheille, tiedotteessa kiiteltiin.

Loppukesästä alkaneessa naapuritoiminnassa paikalliset auttoivat ukrainalaisia sopeutumaan muuttuneeseen elämäntilanteeseensa ja asettumaan paikkakunnalle.

Naapuritoiminnan on kuvailtu olevan rentoa ja arkipäiväistä tekemistä, kuten kahvittelua, luonnossa kulkemista ja mökkireissuja. Samalla ukrainalaiset ovat saavat hyödyllisiä neuvoja bussikorttien hankkimisesta lähtien.

Vuoden vapaaehtoiseksi piiri valitsi Maarit Heino-Lindroosin MLL Laitilan yhdistyksestä.

Vuoden yhdistykseksi valittiin MLL Kaarinan paikallisyhdistys.

Piiri jakoi myös rahaa MLL:n paikallisyhdistysten tekemään työhön ukrainalaisten tueksi. Rahat kerättiin Marjo Sjöroosin Turun Taiteiden yönä järjestämässä hyväntekeväisyysmuotinäytöksessä.

Lahjoitettua rahaa on jaettu eri puolelle Varsinais-Suomea, monenlaisiin tapahtumiin. Tapahtumia ukrainalaisille järjestävät muun muassa Sauvo-Karunan, Kaarinan, Someron, Hirvensalon ja Varissuon paikallisyhdistykset.

Piiri kertoo myös, että ukrainalaisille on järjestetty tai ollaan järjestämässä esimerkiksi jouluaiheisia askartelupajoja ja -retkiä, Lapsen oikeuksien päivän juhla, shoppailumatka sekä kauneusiltoja tytöille ja naisille.