Vilpasta odottaa ”ylimääräinen” Joensuun reissu – cup-välierässä tulisi vastaan joko Kobrat tai BC Nokia

0
Kataja ja Vilpas taistelevat samoista sijoituksista myös Korisliigassa. Joukkueet kohtaavat Salohallin liigapelissä 16. joulukuuta. (Arkistokuva: Karjalainen/Minna Raitavuo)

Valinnat koripallon miesten Suomen cupin puolivälieriin menivät täsmälleen cup-rankingin mukaisella tavalla. Niinpä puolivälieräparit ovat Kobrat–BC Nokia, Karhubasket–Kouvot, Seagulls–KTP ja Kataja–Vilpas. Puolivälierät pelataan 9.–11. joulukuuta.

Näin Vilpasta odottaa 10.12. reissu Joensuuhun. Salolaiset ovat menestyneet cupissa varsin hyvin sen jälkeen, kun kilpailu palasi kalenteriin. Saldona on yksi mestaruus ja kaksi hopeaa. Viime vuoden cupissa Vilppaan ei tarvinnut pelata välierää, kun Karhubasket joutui luovuttamaan ottelun.

Kaavio menee siten, että Kataja–Vilpas-ottelun voittaja kohtaa välierässä joko Kobrat tai BC Nokian. Neljän joukkueen lopputurnaus pelataan Helsingin Urhea-hallissa 13.–15. tammikuuta. Mestari palkitaan 10 000 eurolla ja hävinnyt finalisti 3 000 eurolla.