Vilppaan peleissä voi jatkossa juoda olutta katsomossa – ”Nyt meillä on mahdollisuus palvella asiakkaita paremmin”

0
Vilppaan yleisömäärät ovat lievässä nousussa viime kauteen verrattuna. Kauden ennätysyleisö (1 187 katsojaa) oli paikalla avausottelussa BC Nokiaa vastaan. (Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen)

Vilppaan kotiotteluissa voi juoda jatkossa olutta myös katsomossa. Uusi anniskelukatsomo on ensimmäistä kertaa käytössä lauantaina Karhubasket-ottelussa. Anniskelukatsomo sijaitsee Vilppaan vaihtopenkin takana olevassa yläkatsomossa.

Vilppaan toiminnanjohtaja Sami Toiviainen kertoo, että anniskelukatsomo otetaan käyttöön, koska sille oli kysyntää.

– Nyt meillä on mahdollisuus palvella asiakkaita paremmin. Toivottavasti sen (anniskelukatsomon) ansiosta myös vältyttäisiin isommilta ruuhkilta.

Aiemmin Vilppaan otteluissa olutta on myyty vain Pelimanni-ravintolassa, joka sijaitsee hallin keskustan puoleisessa päädyssä kaukana kentästä.

– Emme ole vielä päättäneet, avaammeko anniskelukatsomon myös arkipeleissä. Viikonloppupeleissä se on tietenkin auki, Toiviainen kertoo.

Vilpas kokeili edellisessä kotiottelussa Lahti Basketballia vastaan niin sanottua Pregame-tapahtumaa eli seura järjesti ennen ottelua ohjelmaa. Kokeilu oli menestys.

– Lahti-ottelun tuotto suhteutettuna yleisömäärään (1 115) ja pelipäivään (lauantai) oli yksi parhaista.

Myös siksi odotukset uutta anniskelukatsomoa kohtaan on korkealla.

– Ainakaan parempaa vastustajaa emme olisi voineet tähän matsiin toivoa. Kauhajoelta on tulossa ainakin yksi bussilastillinen faneja, Toiviainen tietää.

Vilpas aloitti olutmyynnin kaudella 2016–2017. Toiviainen ei halua kertoa tarkkoja summia, mutta myöntää, että oluenmyynti on seuralle merkittävä tulonlähde.

– Kyllähän se esimerkiksi edellisessä kotiottelussa oli merkittävä, Toiviainen vakuutti.