Yhdysvalloissa osakemarkkinat rauhoittuivat torstain pörssirallin jälkeen

0

Yhdysvalloissa kaupankäynti osakemarkkinoilla alkoi perjantaina verrattain rauhallisissa tunnelmissa torstain rajun kurssinousun jälkeen.

Keskeisten osakeindeksien kehitys oli vaihtelevaa. S&P 500 oli alkuillasta Suomen aikaa vahvistunut 0,3 prosenttia, kun taas Dow Jones painui 0,8 prosenttia pakkaselle. Teknologiapainotteinen Nasdaq-indeksi oli 0,5 prosentin nousussa.

Wall Streetillä koettiin torstaina kovin kurssiloikka sitten kevään 2020, kun tiedot inflaation hidastumisesta sysäsivät osakkeet nousuun. Yhdysvalloissa kuluttajahinnat nousivat lokakuussa 7,7 prosenttia vuoden takaisesta, kun syyskuun lukema oli 8,2 prosenttia.

Orastavat merkit inflaation hidastumisesta viittaavat siihen, että keskuspankki Fedin aggressiivinen rahapolitiikan kiristäminen saattaa alkaa tepsiä. Fed on tänä vuonna nostanut ohjauskorkonsa nollan tuntumasta lähes neljään prosenttiin, kun se pyrkii hillitsemään hintojen nousua.

Helsingin pörssi päätyi perjantaina 0,3 prosenttia plussalle. Suurista yhtiöistä päivän nousijoihin lukeutuivat muun muassa Wärtsilä, Kone ja Fortum.

Iiro-Matti Nieminen